„Radosti moja“: Svečano i korisno

1
857

Srpska hrišćanska humanitarna zajednica „Radosti moja“ u Štutgartu proslavila krsnu slavu.

Slava Radosti moja, „Moravci“ pred nastup
Slava Radosti moja, „Moravci“ pred nastup

Posle veoma uspešne januarske akcije dodele paketića srpskoj deci na Kosovu, kada je podeljeno više stotina vrednih paketa, Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“ iz Štutgarta, nedavno je proslavila svoju krsnu slavu Sveti Simeon Mirotočivi. U prepunoj sali Građanskog centra u Štutgartu okupilo se preko 350 posetilaca kako bi prisustvovali rezanju slavskog kolača i nastupu pevača, mladih muzičara i folkloraša.

Poslava je počela izvođenjem srpske himne Bože pravde koju su pevali svi prisutni, kraćom zajedničkom molitvom, a slavski kolač je prerezao štutgartski sveštenik Borislav Simić. Sledile se besede sveštenika Simića i generalnog konzula Republike Srbije u Štutgartu Božidara Vučurovića.

2016-03-25_090227Članica Uprave humanitarne organziacije Sanja Dragičević-Dir iskoristila je priliku da goste slave upozna sa radom Udruženja 2015.g. uključujući i akciju podele paketa deci o Božiću ove godine. Iz njenog izveštaja, praćenog odlično urađenim fotografijama koje su projektovane na veliko projekciono platno, videle su se akcije Udruženja kao i navod da je 2015.g. sakupljeno u gotovom 27.515. evra. Taj novac je potrošen za pomoć posebno ugroženim porodicama na Kosovu, donacuju narodnoj kuhinji, nabavku paketa u Srbiji koji su transportovani na Kosovo itd. Gospođa Dragićević-Dir se zahvalila, kako je rekla, malom udruženju po broju članova, ali ljudima velikog srca i istakla je da su svi članovi radili volonterski i o svom trošku putovali iz Štutgarta na Kosovo radi dodele paketića i pomoći.

Slava Radosti moja  - muzičari Ćira i Joca
Slava Radosti moja – muzičari Ćira i Joca

Nakon zvaničnog dela krenuo je zabavni deo u kome su učestvovali mladi folkloraši kluba „Morava“, zatim pevačka grupa i folklor seniora društva „Sveti Sava“ takođe iz Štutgarta, kao i nekoliko učenika muzičke škole prof. Zorana Petrovića.
Za vreme ali i posle zajedničkog slavskog ručka koje su pripremile vredne članice, goste su zabavljali poznati muzičari- članovi nekadašnjeg čuvenog sastava „Ritam srca“ koji je, kako se pričalo, „palio i žario“ širom Evrope, Joca i Ćira. Oni su kao i uvek na do sada brojnim humanitarnim priredbama, nastupali besplatno.

Da Vas podsetimo:  Balon br. 2

Saznali smo da je Humanitarno udruženje na svojoj slavskoj priredbi, od ulaznica u čiju je cenu od 12 evra po osobi bila uračunata i cena za i odlično pripremljen, bogati slavski ručak, kao i od prodaje pića i dobrovoljnih priloga gostiju, za buduće akcije sakupljeno oko 7000 evra. Članovi udruženja na čelu sa predsednikom Miloradom Nikitovićem se nadaju, da će i ove godine uspeti od svojih i tuđih priloga sakupiti sumu sličnu prošlogodišnjoj kako bi i dalje pomagali Srbe na Kosovu, posebno decu.

Predrag Rakočević / Foto: P. Rakočević

1 KOMENTAR

  1. Pohvalno je da se pise o ovako lepom dogadjaju jer samo oni koji se bave humanitarnim radom iskljucivo volonterski znaju koliki je to posao. Kada se ima cil i uspeh nije tesko. Humanitarna zajednica „Radosti moja “ zasluzuje sve pohvale za svoj izuzetno uspesan rad na dobrobit svih nas a posebno onih kojima je pomoc potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime