Rambuje 2 vesnik novog „Berlinskog kongresa“

1
1943
Foto: printskrin Youtube

Sve glasnijim promovisanjem „Rambujea 2“, kao preostalog izlaza iz ćorsokaka u koji su zapali briselski pregovori, prizivanje velikih sila kao jedino mogućih arbitara u sporu oko konačnog statusa Kosova, uvaljuje Srbiju u koncept ponovljenog Berlinskog kogresa od 1878. Dakle realno preti promena granica, nametanje daljih odricanja, prihvatanja novih obaveza.

A u međuvremenu, u tekućoj spoljnoj politici sve se svodi na čekanje naše diplomatije u predsoblju. Šta će i kako će se o južnoj pokrajini, ali i sudbini Republike Srpske, kroz moguću reviziju Dejtona koju nameću Anglosaksonci , dogovoriti i nagoditi velike sile. Tači već sada žuri sa tvrdnjom da će „ Albanci na kraju ovog procesa dobiti i rusko „da“ za onu famoznu stolicu.

A već su njegovi „kosovari“ kroz carinsku uniju ušli u „bezgranični“ odnos sa Tiranom i na kraju tog procesa sledi stvaranje „prirodne Albanije“. Ovaj američki koncept postupnog zaposedanja Balkana progutaće i Makedoniju, do tada će i Kosovo proglasiti sopstvenu armiju u budćoj konfederalnoj Balkaniji, NATO kalifatu.

Dakle, umesto konsenzusa nacije oko nepohodnosti proglašenja okupacije otetog dela teritoririje, „zamrznutog koflikta“ blaže fomulisano, pregovoraće se pod kojim uslovima i koliko će i šta od preostale Srbije o(p)stati. Neosporno, mogu se očekivati riskantni po nas rezultati tog cenjkanja jer će sv biti zgotovljeno po oprobanoj bleferskoj praksi koja vlada oko kockarskog stola velikih. A u kojoj Amerika, sponzor Albanaca i islamista, em drži najbolje karte, em je neumoljivo nametljiva u zahtevima. I drži NATO na lancu u blizini.

Sve podseća na svojevremenu amputaciju Bosne u korist Austrije. To je svojevremeno odobreno pravo bečke monarhije na okupaciju većinskih Srba u BiH a izdejstvovano uz podršku Britanije na kogresu kome je predsedavao Bizmark. Gde je glavna briga Rusiji bilo proširenje crnomorske Bugarske u čemu nije uspela.

Da Vas podsetimo:  Vatikan i Kosovo: Iliri, majka Tereza i Srbi okupatori

Ali takva rabota, koja nalikuje na „kompromis“, bila je i Jalta. Kada je Srbija, inicijativom Čerčila, koji je izigravao Bizmarka, darivana koumunistima. A verifikovano je parcelisanje Srbije i uz saglasnost Staljina već ranije obavljeno u Jajcu. I to na UŽAS (UŽA Srbija) i dve pokrajine.Sve po idejnom projektu Londona a bez prisustva srpske delegacije.

Pokazalo se da se i tamo, na Jalti, obavila nagodba oko privremene podele interesnih sfera zapada i Moskve na Balkanu. U njjoj su srpski monarhisti bili neželjeni partneri svim stranama. I danas istoričari ćute ko je i zašto tu najpredanije radio na sahrani građanske Srbije koja se od istrebljelja,, koje je usledilo od 1944, nije oporavila do danas.

Dovodi se Srbija, dakle, ponovo, kao tele na ularu, baš kao u Berlinu, Veresaju, ili Jalti, bez konsensusa nacije koju i kakvu budućnost hoće, ropsku ili slobodarsku, na svojevrsnu pregovaračku pijacu velesila. Za koju ne važe kodifkovane norme odlučivanja u okviru OUN i konačnog usaglašavnja odluka preko prava veta u Savetu bezbedniosti. Odlučuje se ponovo o ceni predaji teritorija iza leđa naciji bez ikakvog pitanja kako građanstva tako i najviših istitucija, parlamenta, SANU, Posebni SPC, koja se jasno opredelila protiv priznanja, ili i čak podele Kosova.

Ispada na kraju, pred „presecanje Kosvskog“ čovora, i to tuđim mačem, da državni vrh na svoju ruku, rukovođen izgleda od ranije prihvaćenim obavezama i interesima, omogućava aukciju i ne daj bože i dalje paranje svih balkanskih prostora naseljenih Srbima. Baš onih koji su vekovima na udaru secesionista i njihovih mentora tvoraca balkanskog grozda banana od novih državica.

Sada, po ad hok formuli, presuđuje se oko sudbina Kosova, sutra slično preti i Sandžaku i Vojvodini, kao ponuđenom plenu, naknadi za doživotni opstanak na vlasti ove najnovije „elite „ sastavljene od mutanata prozapadnih NVO okupljenih bivših i lažnih patriota bivših i „monahista“, ustvari zaposlenih na istom poslu kolaboracije. I jedni i drugi i „demokrate „ i „patriote“ danas su partneri zapada za svođenje Srbije za pod šljivu a u sadejstvu sa geostrateškim brokerima velsila. A one sve, bez izuzetka, nemaju večne prijatelje. Prevashodhodno imaju večne interese. I to isključivo svoje. .

Da Vas podsetimo:  ŠTA SU NEMCI „NAUČILI“ OD VUČIĆA?

To potvrđjue i sama Moskva „koja nas nikad nije bombardovala“, ako pogledomo niz istorijat bratstva. Povrđjuje pošteno i otvoreno ruska strana da smo uvek „imali njihovu punu podršku samo onda kada su nam se isteresi potpuno poklapali.“ A da će zato podržati sve odluke ove i ovakve vlasti. Koju, začudo, u Moskvi ne vide kao kompadorsku, bar javno ne kometarišu njene relne učinke na tom planu. Iz „ Sputnika“ se to bar ne vidi. Na šta će to na kraju izaći to varakanje ako je javno proklamovani „prioritet Srbije i dalje ulazak u EU „po svaku cenu„ a EU, u međuvremenu, čak prkoseći Trampu, insistira na sankcijama EU prema Rusiji to samo mali broj zna.

Beograd je, nemojmo se zavaravti, strateški, mnogi bliži patner NATO nego Moskvi a atlantisti čak ne ne kriju najgore namere prema Rusiji sa kojom, nova zabluda , navodno imamo ekvidistancu u „neutralnosti“. Pritom, ova vlast nema nikakvu garanciju od alijanse na nepovredivost granica i zaštitu teritorije Naprotiv, pod stalnim je pretnjama NATO oko Kosova da bi realizacija rezolucioje 1244 OUN bila shvaćena kao napad na Atlanski savez. I da će biti uzvraćeno silom. Ako je tako onda je makar potrebno objasnisti javnosti odakle tolika sigurnost vlasti u povoljan ishod „Rambujea 2“ Znamo, pritom, da je prvi Rambuje bio bezuslovni zahtev za kapitujacijom. Srbije. Navodno, sada smo zaštićeni i pod kišobranom Moskve i daleke Kine. Ali gde to piše. Gde je potpisano.

Bliže stvarnosti real politike velesila je da je i protivnici ali i takmacima i povremenim partnerima Amerike Rusiji i Kini manje rizično da posle gasovodom i putem svile pređu preko rizične Srbije makar platili carinu Amerima . Na rampi Bondstila. Pre to, nego da budu zagaranaratovani branitelji Beograda izloženi rizičnom armagedonu koji bi eksplodirao u epicetru čeličnog okruženja NATO u kome je Srbija. Velika je enigma na šahovskpoj tabli ko je zapravo protiv koga ako sa kime i da li i srpski i albanski pešaci, kao i u predhodnim vremenima, samo otvaraju partiju da bi po potrebi bili žrvovani.

Da Vas podsetimo:  Rešenja srpske jednačine nema bez Rusije – kao što ga nije bilo u Novom veku

Predpostavljeni okvir koferecije o Balkanu, na kojoj će EU predstavnici i OUN evetualnio biti samo posmatrači, može da bude najpre nastavak eksperimenta Srbije i dalje zarobljene u neokolonijalnoj retorti. Iz koje je još pre tri decenije najavljeno rađanje najnovijeg poretka neliberalnog neonacističkog, nasilja i grabeži .

Dragan Milosavljević

Vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. Komunisti su na Berlinskom kongresu podržali uništenje kraljevine Jugoslavije i zdušno je rušili,uz potpisani dogovor sa ustašama.Stvorili državu C.Goru,makedoniju,Bosnu i poklonili 1974 KIM,arnautima.Danas su još na vlasti i pripremaju se za potpisivanje novih granica,koje su oni stvorili,svojom mržnjom prema Srbiji i Srbima.Ukratko to je gola istina.Evo i danas njihova deca i unuci drže vlast i oni nastavljaju tradiciju njihovog SUBNORA,veličajući njihovo uništenje ove države i naroda.NJihovi prvoborci su pocrkaki,ali SUBNOR i dalje postoji i država to sve finansira od kredita koji uzimaju u ime naroda,za njine provode,obeležavajući mesta gde su se borili kao paravojne formacije protiv Srpske države i naroda.Danas te granice koje su oni crtali pripisuju nekom drugom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime