Nije ih sramota: Ramuš Haradinaj, francuski ćorak

1
1055

Svakog građanina Srbije da zaustavite na ulici i pitate – da li iz Srbije treba isporučiti zločince, teroriste i kriminalce za kojima tragaju druge zamlje, odgovoriće: da!

Tako je bilo do juče.

haradinaj
Traži se

Danas bi, listom, svi negativno odgovorili, tražeći reciprocitet prema Francuskoj, zbog Ramuša Haradinaja i nagoveštaja da ga ova ”la liberte” zemlja koja je, ipak, upamćenija po Bastilji, smatra nevino optuženim i gonjenim od Srbije.

Sutra bi, sasvim moguće, ogromna većina građana Srbije bila protiv izručenja bilo kojoj zemlji EU, čija je Francuska ugledna i uticajna članica!

Toliko ugledna da Brisel i ostale članice sasvim sigurno neće ništa zameriti Francuskoj zbog Haradinaja.

Naprotiv: ako bi Srbija dokazala da je Haradinaj zločinac, kako bi Francuska, EU, SAD, NATO i ostatak njihovog sveta – dokazali da je Haški sud kredibilan?

Teško, jer je Hag oslobodio Ramuša Haradinaja.

Nema kraja licemerju tog samoopisanog društva koje ”počiva na pravu i pravdi” – jer su u Francuskoj pravo i pravda svedeni na ”kauciju”!

Kao za pivsku flašu koju po ispijanju treba vratiti u prodavnicu i od trgovca uzeti novac za kauciju.

Slavna Francuska bi radije da tu ispijenu flašu od Ramuša ostavi u kosovskoj gajbi zločinaca, a novac od kaucije zadrži.

Da li ih je sramota građana Srbije koji su, nakon onih užasnih terorističkih napada na njihovu zemlju, dolazili u ambasadu Francuske, saučestvovali u bolu teško ranjenog naroda, palili sveće nedužnim žrtvama okrutnih zlikovaca…?

Nije ih sramota.

Njih nikada nije bilo sramota ni što su, u Prvom svetskom ratu, artiljeriji srpske vojske poslali granate većeg kalibra od onog koji su unapred, zlatom plaćene.

Koliko je bitaka i ljudi Srbija izgubila – dok su u Kragujevcu prepravljane granate kupljene od Saveznika?

Da Vas podsetimo:  Politička moć se mora osvojiti

Onih Saveznika koji su se pri proboju Solunskog fronta vajkali da njihova konjica ne može da stigne slavnu srpsku pešadiju…?

Znala je Srbija i tada da Francuzi misle ”da su Srbi konji koje treba pohvalom podbosti i isturiti u prve redove”, ali je Srbija poštovala sebe, nije se zamerila Saveznicima, a i žurila je srpska vojska, iskreno, da što pre oslobodi svoju zemlju i svoj narod.

Zna Srbija, i danas, da se Francuska poigrava kalibrom i kalibriranjem zločina Ramuša Haradinaja, nastojeći da ga svede na kalibar manevarskog metka, ćorka, takoreći…

Da li u francuskom jeziku postoji reč kojom se može prevesti srpska reč ”ćorak”? Ako ne postoji, onda u francusko-srpskim rečnicima to treba usaglasiti tako da Francuzi razumeju da ”ćorak” znači ”stav Francuske prema Ramušu Haradinaju”.

Ako im ni to nije dovoljno razumljivo, treba im pojasniti citiranjem i njihovog predsednika Fransoa Olanda, filantropa za po francuskoj kući, koji je, pre par dana, u Bagdadu (Irak), pred svojim vojnicima, izjavio: ”Podrška vojnim operacijama protiv Islamske države ključna je za sprečavanje terorizma u Francuskoj. Preduzimanje akcija protiv terorizma ovde u Iraku sprečava terorizam u Francuskoj”!

Divno, samo da nije ćorak!

Divno je po Francuski narod da zarad mirnog i lagodnog života u Parizu – u francuskim ”legitimnim akcijama” na teritoriji drugih zemalja ginu teroristi, ali i nevini ljudi.

To je toliko divno da su i teroristi, koje Francuzi očigledno smatraju ”glupim kao Srbi”, shvatili o čemu se radi, pa su smrtonosne obračune preneli na teritoriju Francuske koja je, uzgred, još uvek u vanrednom stanju.

Zemlja koja je u vanrednom stanju zbog terorizma – neće drugoj zemlji da izruči zločinca osumnjičenog i za terorizam?

To je ćorak čiji je kalibar veći od francuskog ”ćorka” sa zahtevom za ukidanje ”šengena” zbog terorista, još je već od ”ćorka” francuske javnosti koja je nedeljama besnela jer je samo dan nakon masakra u Parizu – terorista za kojim je tragala francuska pravda, namigivao francuskim sigurnosnim kamerama, slobodan kao Ramuš Haradinaj!

Da Vas podsetimo:  Vrtoglavi uspon jednog narodnog lekara ili Fenomen „Nestorović“

Dragi Francuzi, Ramuš Haradinaj se tako smeje i sigurnosnim i TV kamerama u Prištini i u Hagu, a vi dozvolite da se sada, iz pozicije pivske flaše pune ljudske krvi, uz kauciju vaše države, smeje i vama.

Biće nam lakše kada znamo da nisu samo Srbi konji, a i vi ćete se, kao konji bolje osećati u društvu Srba, onog naroda koji je uvek ginuo na savezničkoj strani, a kojeg sada ostavljate da pogine i pred vašim sudom…

Ali, pre nego što pogine zadnji Srbin, budite sigurni da će u Srbiji biti uhapšen i vama isporučen svaki zlikovac i terorista za kojim tragate!

Ne zbog toga što je Francuska to nečim zaslužila, nego što Srbi ne mogu da žive sa zlikovcima i teroristima koji pripadaju vama.

I biće vam isporučeni.

Radoje Andrić

www.iskra.co

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm…“krece se ladja francuska“..? to nije „corak“..kada su mogli, da dodele orden Drazi Mihailovicu, dodelice ga i Haradinaju..to je osobina „nasih prijatelja“..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime