RASKRINKANI BOGATAŠI: Privatni biznis dinastije Krkobabić za koji niko ne zna

0
2196

Malo ko zna da se dinastija Krkobabić bavi i privatnim biznisom. Kako Teleprompter.rs saznaje, Krkobabići imaju najmanje dve privatne firme registrovane u Srbiji.

Foto Tanjug
Milan Krkobabić

Isplati se obmanjivati penzionere. To najbolje zna dinastija Krkobabić. Kako Teleprompter.rs saznaje, Krkobabići u Srbiji imaju najmanje dve privatne firme.

Vodeća firma u vlasništvu Krkobabića je “Jet Direct doo”. Vlasnik firme je Nebojša Krkobabić, brat Milana Krkobabića, direktora PTT Srbija.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu, “Jet Direct je vodeći distributer materijala za grafičku i promotivnu industriju na tržištima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kompanija je specijalizovana za proizvodnju, prodaju i pružanje dodatnih usluga u oblastima digitalne štampe velikog formata i prezentacionim sistemima.”

5W6KlTHU korporativnoj brošuri se navodi da “Jet Direct” izvozi svoje proizvode u čak sedam zemalja, imaju 14 automobila, 5.200 proizvoda u ponudi i magacinski prostor od čak 2.500 kvadratnih metara!

Otkako su Krkobabići deo svake vladajuće koalicije, prema podacima Agencije za privredne registre, prihodi porodične firme kontinuirano rastu:

2010 – 64 miliona
2011 – 72 miliona
2012 – 85 miliona
2013 – 98 miliona
2014 – 126 miliona

Ovde su prikazani samo prijavljeni prihodi u Srbiji. Krkobabići su 2014. godine osnovali istoimenu firmu u Crnoj Gori. Prema podacima iz crnogorskog privrednog registra, vlasnici firme su Marko Krkobabić i Nebojša Krkobabić.

Pošto na sajtu crnogorskog poslovnog registra nisu objavljeni finansijski izveštaji, možemo samo da nagađamo koliko novca Krkobabići obrću kod suseda.

Kako kaže izvor Telepromptera, sumnja se da Krkobabići preko “Jet Direct” iznose novac iz Srbije u druge države u kojima posluju.

5iTFUBADruga firma u vlasništvu dinastije Krkobabić je “Grafico 011 doo”. Vlasnik te firme je Marija Krkobabić, majka Milana Krkobabića. Pre nego što je zajahao državnu fotelju u Privrednoj komori Beograd sa megatrendovskom diplomom, mlađani Nebojša Krkobabić, sin Milana Krkobabića, radio je u babinoj firmi koja se bavi štampanjem i izdavanjem časopisa.

Da Vas podsetimo:  KORUPCIJSKA UJDURMA

Pre ulaska u politiku, braća Krkobabić (Milan i Nebojša stariji) bavili su se izdavanjem časopisa. Ponos i dika njihove izdavačke karijere je astrološki časopis “Zodijak”.

Otkako su u politici, Krkobabići su batalili astrologiju i okrenuli se ozbiljnom kapitalu.

Sumnjiva diploma

U zvaničnoj biografiji Milana Krkobabić stoji da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, ali se ne navodi godina okončanja studija.

Kako Teleprompter.rs saznaje, na sajtu Ekonomskog fakulteta objavljen je spisak svih studenata koji su diplomirali od 1997. godine do 2006. godine.

Milan Krkobabić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u toku bombardovanja 1999. godine u 47. godini života sa statusom “invalidskog penzionera”.

Krkobabićevo zaposlenje u “Pošti” takođe se dovodi u pitanje, budući da je na to mesto primljen bez konkursa u suprotnosti sa zakonskom odredbom koja kaže da je neophodno imati najmanje pet godina radnog iskustva na direktorskoj poziciji u nekom javnom preduzeću.

Član Upravnog odbora Privredne komore Beograd Vladan Đukić (PUPS), koji danas radi u “Pošti” kod Krkobabića, glasao je ispred “Pošte” da Krkobabićev sin Nebojša dobije zaposlenje u Privrednoj komori Beograd.

Đukić je poznat istražnim organima, budući da je Državna revizorska institucija protiv njega 2010. godine podnela krivičnu prijavu zbog “nenamenskog trošenja budžetskog novca” dok je bio sekretar Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda. Tada je Milan Krkobabić bio zamenik gradnačelnika Beograda.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime