Raspad sistema: Privatna izvršiteljka Kliničkom centru Kragujevac skinula 3.000.000 dinara sa računa, koji su bili namenjeni za plate

0
616
Foto: printscreen

Klinički centar „Kragujevac“ podnosi dve prijave protiv javne (privatne) izvršiteljke Ivane Žugić, potvrdio nam je direktor dr Predrag Sazdanović.

Privatna izvršiteljka je nedavno ne obavestivši KCK blokirala i skinula oko tri miliona dinara sa računa ove ustanove. Sredstva su bila  namenjena za plate radnicima u kovid ambulantama i bolnicama koji su primljeni od početka pandemije korona virusa i čiji se lični dohodci isplaćuju iz sopstvenih sredstava ove ustanove.

-Reč je o dugu od oko tri miliona dinara iz 2018.godine privatne firme „Farmaprom“ iz Beograda, koja preko RFZO isporučuje sanitetski materijal za KCK i mogao je da se plati još godinu dana. Taj račun je trebalo da se konverzuje u javni dug zdravstva kao što je to urađeno i sa lekovima- kažu nam u KCK naglašavajući da je ovaj način naplate u trenutku kada vlada pošast korone „u najmanju ruku deguntantan“.

Prijava koju će uputii KCK namenjena je Komori izvršitelja jer kako se tvrdi nije imala pravnog osnova da blokira račun i skine novac.

Pored toga KCK podnosi i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje za krivično delo prevare iz 2012.godine oko kupovine knjiga, što je isplivalo na površinu posle objava o blokadi računa i skidanja novca za plate radnicima u kovid bolnicama i ambulantama.

Inače, Odlukom Komore javnih izvršitelja, javnoj izvršiteljki iz Kragujevca Ivani Žugić za područje Višeg suda u Kragujevcu i Privrednog suda u Kragujevcu, rešenjem Disciplinske komisije Ministarstva pravde izrečena je mera zabrana obavljanja delatnosti u trajanju od jedne godine, saopšteno je početkom 2019.godine u saopštenju za javnost.

Izvor: Srb Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime