Raspamećivanje

Bler, Vučić i Kosovo

2
2289

483784_toni-bler-vucic-01-foto-blic_fProzivanje Aleksandra Vučića povodom aktivnosti Tonija Blera u Beogradu ide veoma lošim smerom, upravo onim koji žele naši neprijatelji. To što im Vučić u tome pomaže dajući izjave kakve daje pokazuje samo da je on njihov svesni saučesnik u jednom opasnom procesu po srpski narod, ili da je mnogo uplašeniji i izgubljeniji nego što izgleda. Jer, Toni Bler nije u Beogradu da savetuje srpske ministre, niti da pije kafu sa sve debljom Zoranom Mihajlović. On je tu po drugom zadatku, čiji efekti mogu imati za Srbiju teške istorijske posledice. On nije zločinac koga krv nevinih žrtava vraća na mesto zločina, on je plaćeni ubica koji se vraća da završi započeti posao.

Taj posao može se sažeti u samo jednu reč – KOSOVO!!

Da krenemo redom. Bez obzira na iskazanu diplomatsku nepismenost i oslanjanje na isprazne demagoške floskule kao model komunikacije sa biračkim telom, Vučić nije toliko glup da pomisli kako mu saradnja sa Blerom može doneti bilo šta dobro, posebno u smislu rejtinga do koga toliko drži. Najbolji dokaz za to je Vučićev pokušaj da kontakte sa Blerom održi u strogoj tajnosti, što mu, doduše, nijednom nije uspelo, ali to više govori o „sposobnosti“ njegovih tajnih i organizacionih službi, kao i odnosima u samoj vladi. Namera da izbegne publicitet u vezi Blera je očigledna, ma koliko njena realizacija bila traljava.

Zašto se onda viđa sa ovim sinonimom savremenog srpskog stradanja, čovekom kome srpska krv još uvek curi iz svakog podmuklog osmeha. Odgovor je jasan. NAMETNUT MU JE! Nametnuli su ga oni isti koji su nas bombardovali, okupirali, ali ne i razdrobili kako su želeli. Oni isti koji su Vučića doveli na vlast u zamenu za apsolutnu poslušnost i čiji je Bler nameštenik kao i Vučić, mada očigledno na višoj instanci. Njima je rasplet za Kosovo previše spor u svetlu novih geopolitičkih okolnosti vezanih za sve evidentniji rat sa Rusijom. Otuda se aktivira radikalniji scenario.

Da Vas podsetimo:  Zločin bez šarma plave krvi

Logično je očekivati da se taj radikalni scenario poveri čoveku koji je uspešno vodio prošli na istom prostoru. Ništa normalnije od toga. Zato nije zgoreg podsetiti one koji, namerno ili slučajno, kratko pamte, da je Toni Bler bio glavni jastreb u lobiranju da se Srbija nađe na meti NATO-a, kao i vodeći zagovornik kopnene intervencije na Srbiju. Mogao bi o tome dosta da kaže, gospodin Veljko Odalović koji je u to vreme, kao načelnik Kosovskog okruga, imao brojne kontakte sa službenicima zapadnih diplomatija od kojih neki nisu mnogo cenili Blera, ali to nije ni toliko bitno. I javni istupi Blera iz tog vremena dovoljno govore. Solana jeste povukao oroz, ali je Bler namestio nišan.

Zna se i to da je za svoj anti-srpski trud Bler bogato nagrađen od albanskog narko-biznisa, kao i da je nosilac najvećih priznanja šiptarske paradržave. A tu su i prateće prinadležnosti. Recimo, njegova supruga Čeri tokom 2010. godine primila je od albanskog tajkuna Rezarta Tačija 200.000 dolara kako bi ga posetila u njegovoj kući u Tirani. Šta mislite, zašto?! (1)

Ne treba smetnuti s uma ni to da je znatno pre nego što se približio Vučiću, Bler postao savetnik albanskom premijeru Ediju Rami, a da je susret Vučić-Rama došao posle prvih kontakata Vučića i Blera u Londonu. (Postaje jasno šta je Vučić nedavno tražio u glavnom gradu Britanije a da ga nije primio niko od britanskih zvaničnika ni u približnom diplomatskom rangu). Sva diplomatska poniženja koja nam je priredio Rama aminovao je lično Vučić. On ga je pozvao, ugostio, a zatim, jeftino glumeći uvređenog plemića, navodno začuđenog „prostotom“ svog gosta, dozvolio mu da svoje antisrpske stavove iznosi kako u Beogradu, tako i preševskoj dolini.

Da Vas podsetimo:  Svetska većina

Dakle, Bler zapravo medijski i organizaciono vodi projekat proterivanja Rusije sa Balkana. U tom projektu radikalizacija kosovskog pitanja (statusa) biće inicijalna kapisla koja će pokrenuti sukobe iz kojih će se ići na zaokruživanje Velike (Prirodne) Albanije, kao glavnog oslonca evro-atlantizma (odnosno osovini London-Vašington).

Bler je tu da Kosovo pogura u fazu kada će „spajanje sa Albanijom“ izgledati kao jedini logičan korak iza koga dolazi i pripajanje ostalih albanski etnički zaokruženih teritorija u regionu (Makedonija, Crna Gora, Jug Srbije). Otuda „iseljavanje Albanaca“ koje treba da pokaže nekompetentnost sadašnje kosovske vlasti i kosovske Albance usmeri na Ramu kao prirodnog vođu. U takvom projektu treba da sarađuje Vučić. I on će to učiniti! Prihvatanje tranzita kosovskih Albanaca kroz Srbiju, prodaja vojnih efektiva, nove optužnice nad srpskim generalima koje stižu sa Kosova, samo potvrđuju kretanje događaja u ovom smeru.

To je suština!! Predavanje gomili danguba i poltrona koji su zaseli u fotelje ministara samo je maska. A bar ih Bler i Vučić imaju koliko hoćete!

Dragan Milasinovic

Dragan Milašinović

Za www.koreni.rs

________________________________________

(1) – http://www.blic.rs/Vesti/Svet/199238/Supruga-Tonija-Blera-gost-kontroverznog-albanskog-tajkuna

2 KOMENTARA

  1. Dali je mozda taj blebler u vucicevom drustvu posmatrao vojnu vezbu na Pasuljanskim livadama koja se odrzava ovih dana? Goliko je gruvalo od eksplozija rekao bih da su to amerikanci vrsili probe a blebler kontrolisao.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime