Raspeli su te, Crna Goro, sad vaskrsavaš

1
727
Milan Ružić / Foto: printscreen (iskra.co)

Nema više vremena za ćutanje. Najpre je u policiji saslušan mitropolit Amfilohije zato što je držao opelo svom svešteniku i zbog toga što je sahranio vrednog i pametnog istoričara. Nije im bilo dovoljno što su Srbi iz Crne Gore, pravi Crnogorci, iz svoje krune izgubili dva dragulja, oca Momčila Krivokapića i Vladimira Jovićevića, ujedno izgubivši i dva velika kamena iz srpskog bedema kojim se Srbi u Crnoj Gori brane od rasrba i krstokršitelja.

Nije bilo dovoljno, već su uhapsili i vladiku Joanikija. Nije dao da ga uvedu u maricu, jer zna da mu nije mesto tamo gde se voze kriminalci. I zašto su naše vladike privođene? Zato što su Srbi! Nije više važno šta su radili, da li su vršili opelo ili slavili Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost, već je sad postalo jasno da je njihov jedini zločin taj što su pripadnici Srpske pravoslavne crkve!

Ne znam kako se nisu uplašili smirenosti vladike Joanikija koji je onako herojski i sigurno koračao u svoje ropstvo. Zar ne vide da on zna da će Gospod svakome dati ono što mu pripada?

Ako je igde išta ljudsko ostalo u vama, u vama koji se montenegrinima zovete, dozovite se pameti! Tučete svoj narod!

Otimate svetinje! Kome ih otimate? One su vazda bile vaše! Ne otima se od sebe! Krenuli ste opasnim putem bratomrzilaštva, a sa tog puta nema povratka!

Hapsiti vladike i sveštenstvo je isto što i gaziti mrave! Ništa vam nažao učinili nisu, a bez njih biste velikog jada videli. Međutim, ako nastavite, videćete šta se događa kada se mravi ujedine! Ako veruju u Gospoda, strgnuće i orlove sa nebesa.

Izdrži, crnogorski narode! Izdržite, vladike! Nema mesta strahu! Gospod je sa vama, a sa njima je fotelja! Ne može fotelja protiv nebeskoga prestola! Ne može suzavac protiv molitvenih suza! Ne može sila protiv molitve! Ne mogu lanci pobediti slobodu! Ne može nevera pobediti veru! I ne može laž pobediti istinu!

Da Vas podsetimo:  Vučić čestitao pobedu HDZ!

Crna Gora je poslednji branik pravoslavlja i kosovskog zaveta.

Montenegro je jedina država, ako je država, u kojoj se sudi noću, hapse se samo nevini, udara se na svece, mrzi se brat i ceo narod, ruši se svoja kuća i zida se sopstvena grobnica!

Ne može nekrst udariti na krst!

Moja braća i sestre, kapljice u rekama i okeanima litija, oni su poplava koje se plaše sasušene oči vas na vlasti koji ne znate da pustite suzu! I znajte, vaš strah nije bezrazložan.

Zar je, otkad je sveta i veka, mogao čovek protiv Gospoda?

I zar vam nije jasno da je nebo jače od zemlje?

Pa da vidimo da li ste toliko obezdušeni da upotrebite oružje protiv rođenog naroda koji je protiv vas samo potezao molitvu i poneku suzu!

Raduj se pravoslavni svete! Raduj se Crna Goro što je tebi zapalo da nosiš najteži krst od svih! Nikada niko na ovoliku mržnju nije odgovorio sa toliko ljubavi i molitve!

Ne boj se , Crna Goro! Već su te raspeli, sad vaskrsavaš!

Milan Ružić
Izvor: in4s.net

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime