Rasprava s policijom na protestu protiv NVO

1
1031

Bez ikakve zakonske osnove, policija je sprečila pripadnike Srpskog sabora Zavetnici da održe uredno prijavljeni protest ispred sedišta NVO ,,Žene u crnom“.
Veliki broj pripadnika policijskih snaga blokirali su Jug Bogdanovu ulicu i sve prilaze ka sedištu pomenute organizacije. Iako su pripadnici Zavetnika insistirali da im se u pismenoj formi dostavi rešenje o zabrani skupa, ali policija to nije učinila, pa se po svemu sudeći radi o kršenju Zakona o javnim okupljanjima!
Aktivisti pokreta nosili su parolu: „Je l’ glasniji šapat umornog ratnika što život svoj daje za otadžbinu, il’ krvavim novcem naručena rika srbomrzaca što nose crninu?!“
U izjavi za medije portparol Zavetnika, Milica Đurđević najavila je pokretanje narodne inicijative za donošenje zakona po ugledu na Rusiju, koji propisuje da se NVO koje se finansiraju iz inostranstva tretiraju kao strani agenti.
Postavlja se pitanje ko to štiti NVO koje podrivaju srpsku državu i svojim aktivnostima vređaju sve dostojanstvene građane u Srbiji?!

Zavetnici

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime