Rasprodajem sve i odoh iz Srbije!

8
2729

“Ja kažem, ko ispunjava uslove za mađarsko državljanstvo da nauči jezik, uzme njihovo državljanstvo i pasoš, proda sve što ima ovde i ode iz Srbije.”

Tim rečima se pre desetak dana obratio jedan čitalac glasilu Teleprompter. Pročitajte u nastavku zbog čega je čovek digao ruke od Srbije i jedva čeka da je napusti. Ovakvim odnosom Srbije prema svojim državljanima, animozitet između Beograda i drugih delova Srbije neprestano će rasti. Posebno na severu Srbije. Naime, ako bi se sutra raspisao referendum za otcepljenje Vojvodine od Srbije, nije mali broj deprimiranih Srba koji bi za takvo odvajanje od Srbije odmah glasali. Nažalost, političare u Srbiji sudbina države nimalo ne zanima. Zato, ne bi bilo nikakvo čudo ako bismo sutra u Srbiji doživeli ukrajinski scenario.

madjarski srpski pasos
Koliko stanovnika Srbije sebe pronalazi u ovakvoj priči?

„Hteo bih podeleti nešto sa vama.

Biće bolje, eno hapse one, ostanite u državi, ne odlazite u inostranstvo, prosečne plate preko 40.000 dinara… Zvuči poznato?

Ja imam 28 godina, suprugu i dete od godinu dana. Ja sam jedan od onih ređih koji su imali dosta sreće da nađu posao, tako da ja sad radim 8 godina. Dosta ljudi mi govori kako je to super. Da, mislim, super je, osim što nemam ni dana radnog staža, manju platu nego zakonski minimalac, veće radno vreme od proseka i još par stvari o kojima ne bih komentarisao sada.

Kao i većina ljudi, živimo u stanu tako da od te plate treba plaćati i kiriju i ostale troškove.
Mi u celoj opštini nemamo ni jednog jedinog pedijatra, ako treba pedijatar da pregleda dete, dobijate uput za Novi Sad. Naravno, sami finansirate put da bi vas dočekali u Novom Sadu sa stavom; “Opet nam šalju iz tog i tog mesta ” i samo prevnu očima.

Da Vas podsetimo:  Bezdušna ružičasta jutra: Televizije se naslađuju brutalnostima koje mame gledaoce – REM ih još hvali

Jedne večeri supruzi je pukao vodenjak, bilo je oko 10 uveče. Pošto nemamo kola, zvali smo taksi da nas odveze do bolnice. Tamo su je primili i ja sam se vratio kući. Njena trudnoća se vodila kao rizična tako da sam dosta brinuo o tome. Kada sam rano ujutru, oko 7 časova, taksijem krenuo da joj odnesem ostale potrebne stvari, saznao sam da je dobila uput da ide u Novi Sad.

Ja sam se presekao, pomislio sam da nije bilo nekih komplikacija, međutim, saznali smo da bolnica u našoj opštini renovira pod na porodiljskom odeljenju… Porodilju sa visokorizičnom trudnoćom, kojoj je pukao vodenjak pre nepunih 10 sati, šalju za Novi Sad?

“Dobro”, rekoh sebi, ipak ćemo ići ambulantnim kolima. Od 7 do skoro 10 časova čekali smo doktora da potpiše otpusnu listu, izem ga, valjda mu se kafa odužila… a onda smo saznali da moramo sami da se snađemo za prevoz. Ako tada nisam nekog ubio mislim da neću nikada… da ponovim, visokorizničnu porodilju, kojoj je pukao vodenjak sad već pre 12 sati, govore da se sama snađe za prevoz do Novog Sada!

50 minuta puta taksijem, srećom pa smo imali i toliko para da platimo taksisti… Sve vreme, osim što sam ih psovao, razmišljao sam šta da radim ako krene da se porađa na sred puta?

Srećom, stigli mi do Betanije bez incidenta, a kada nas tamo dočekaše sa njihovom već poznatom rečenicom: “Opet nam šalju iz te i te opštine”.

Posle dan i po, oko 7 ujutru, zovu me na mobilni telefon da mi jave da sam dobio sina i da je sve na kraju bilo u redu.

Da Vas podsetimo:  Visoka koncentracija i sveprisutna kontrola na domaćem medijskom tržištu

Naravno, ovo je samo jedan bisera koji nam naša voljena Srbija priređuje.

Dalje neću da pričam kako su nas zezali za razne papirologije, to smo svi iskusili, ali bih hteo da se sada vratimo na početak teksta.

Savetuju ljude da ne idu iz zemlje… Zaista? Zašto? Da im deca rade za 10.000 – 15.000 hiljada dinara mesečno i naravno neprijavljeni. Da im deca nemaju obrazovanje, penziju? Da gledaju kako Beograd malo po malo guta grad koji je bio mnogo industrijski razvijen. Danas, u fabrikama gde je radilo oko pola populacije grada, radi oko 10 puta manje ljudi! Ali, neću dublje da ulazim u centralizaciju Beograda, iskreno ne volim politiku, ali najbolje bi bilo da se Vojvodina otcepi, pa nek oni razmišljaju šta će dalje.

Ja kažem, svako ko ispunjava uslove za mađarsko državljanstvo da nauči jezik, uzme njihovo državljanstvo i pasoš, proda sve što ima ovde i ode iz Srbije. Ne morate daleko, recimo u Beč.

Prema pisanju Večernjih novosti iz aprila 2013. godine, više od 76.000 državljana Srbije podnelo je zahtev za dobijanje dvojnog mađarskog državljanstva.

Moja supruga i sin imaju mađarsko državljanstvo, ja se nadam da ću svoje dobiti ove godine. Čim se to desi, odlazimo odavde jer ovde nema budućnosti za naše dete.

Jednom prilikom su mi rekli da sam nikakav patriota. Pa kako da budem patriota kada me država tretira kao idiota. Jednostavno nemate osećaj pripadnosti.

Naš čitalac je zahtevao da ostane anoniman.

teleprompter.rs

like-button.net here

wordpress-themes.org here

8 KOMENTARA

 1. Treba otici probati negde raditi i zaraditi vise ako ne moze ovde,ali se vratiti posto ni preko ne cvetaju ruze. Ko ima nekoga preko sa privatnim biznisom koji cveta i ako moze da se uvali treba da ide tamo da radi. Ali ko hoce na slepo da ode najbolje to da uradi samo sezonski pa se vrati sa parama. Vlast ovo sto radi ce nastaviti da radi idalje,lagace za prosek plata i penzija,govorice da je bolje njima a ne nama logicno. Lepa nam je zemlja ali je ruze oni koji je vode u propast konstantno,a samim tim i sve nas u njoj.

 2. SRBIJA PRED AMBISOM!!!

  Srbi još ne znaju gde se nalaze i zašto se nalaze!!!

  Vučić dovede Srbiju pred ambis!!! Po današnjem ponašanju Srpskog Naroda može se zaključiti da u Srbiji cvetaju samo same ruže. Verovatno su crvene boje al`su ruže. A u stvarnosti je sasvim nešto drugo Srbi su danas ostali samo na kori hleba i ono malo mesečne (crkavice) od penzije. Para nemaju ni za osnovne troškove a što se tiče ušteđevine ne mogu da se sete šta to beše. Srbi su zapali i u tešku agoniju i apatijuu.. Vlast je Srbe medijski dobro obradila za svaki vid manipulacije. Oni nikakva interesovanja i prohteve nemaju, ne rasudjuju vise. Srbi čak i ne primećuju da su potpuno medijski izolovani od sveta i da su u potpunom medijskom mraku. Narod nezna istinu jer se ona jos uvek dobro krije. Da da VLAST STROGO KRIJE ISTINU OD SRBA I ONI JE NE SMEJU RECI!!! Srbi su na silu upućeni na tu zločinačku Televiziju Srbije. To ZLO SRBIJE koju je vlast odavno sčepala i uz pomoć MEDIOKRITETA koji tamo rade vlast non stop laže Srpski Narod. Današnja televizija Srbije je bliža javnoj nego informativnoj kući. IZ TE KUCE KULJA SAMO SAMA LAZ ZA LAZIMA. Ta kuća pumpa Srpskom Narodu prostakluk, strah, laž i islam. Tu se gledaju islamski filmovi slušaju islamske pesme. Odatle vire uvek nasmejane naprednjačke IZDAJICE koje islamiziraju i gase celu Srbiju… To sprovodi licno Vučić koji je dao i svoj potpis u Briselu da će primiti sve migrante a ima ih više stotina hiljada i da će ih trajno naselili u Srbiju što Srpski Narod i danas nezna. Ja pitam a gde ce tolike izbeglice ostati? Za ovo zlo Vucic mora da robija!!! Nase komsije Madjari i Hrvati ih nece primiti iako su članice EU-je!? Dalje zbog nedostatka opštih informacija Srpski Narod i ne zna da je naprimer Vučić potpuno opljačkao Srbiju, da je novac odavno izneo iz Srbije. Narod nezna da Vučić poseduje 7 stednih knjizica, da je nestalo 38 tona zlara iz svajcarskog trezora itd, itd. Samo treba reci da Vucic nije jedini… Idemo dalje Vučić je takođe dao potpis da će da rasproda celu Srbiju iskljucivo strancima. Tako da su pod vođstvom Aleksandra Vučića nestala 24 Srpska Giganta u Srbiji. Juče je nestalo još jedan naš gigant a to je Telekom Srbije. Vučić ga je juče ustupio šiptarima na Kosovu. Znači sad je 24 +1= 25…. Takođe se juče onaj izdajnik i lažov Djurić iz petnih žila trubio da nas ubedi da je definitivno Telekom sada srpski a u stvari Vucic ga je juce predao Albancima. I od sada Telekom pada u zaborav nece vise da ga pominju. No to je onaj isti Djurić koji je napravio Albancima carinu i granicu u Jarinju kod Raške. Od tog trenutka legalizovana je administrativna granica i tako su šiptari Kosovo konačno odvojili od Srbije. Sada da ostavimo sva ta zla vec rec dve o TV-u.

  SVO OVO ZLO KOJE VRSE NAPREDNJACKI IZDAJNICI OBAVLJA SE UZ BLAGOSLOV CELOKUPNE SRPSKE TELEVIZIJE!!! Postavljam pitanje? DA LI ZNAJU SPIKERI, VODITELJI I UREDNICI NA TELEVIZIJI DA JE SVESNO LAGANJE GRADJANA TESKO KRIVICNO DELO? Sva srpska televizija je celo vreme lagala Srpski Narod iako je dobro znala da to nije istina. Na taj nacin TVS-e je DIREKTAN SAUCESNIK u unistenju zemlje. I ako sud ovakve saucesnike oslobodi teske robije od Srbije nece biti nista!?

  Rec dve o Vucicu i Trampu. I Vucic i Tramp su milijarderi. Razlika je samo u tome sto je Tramp nasledio milijarde a Vucic je pokrao. Drugo! Zasto Vucic ne moze sa Trampom? Zato sto Tramp hoce mir dok Vucic pored nesrece koju sam proizvodi dopinguje uvek izmisljenim i laznim skandalima. On obozava i patoloski laze Srbe ali ne vidi da ce to skupo da ga kosta. Taj covek samo pravi gluposti dao je Kosovo zarad Evrope sada nema ni Kosova ni Evrope!!! Uz to celo vreme rasprodaje Srbiju. U 4 oka??? Treba da proda jos: ZTP, EPS, Naftagas i Srpsku Lutriju i igre na srecu i upali Srbiji svecu…Nema visee nista nase sve si sjebo bravo Vucicu bravo, bravo. Srbija je tudja i praznaa alal ti kokalo. Ali nema ni para Vucicu!??? PA VUCICU GDE SU TOLIKE PARE? PA TI SI TO PRODAVAO GDE SU PARE? RECI VUCICU!!! TI NOSIS SAT OD 80000 evra. Odlobodi sud Vucicu jednom! I ODMAH CE SE VIDETI LOPOVI U SRBIJI. VUCICU STA SI POTPISIVAO U BRISELU. VUCICU STA CES SA MIGRANTIMA KOJE SI TI LICNO PRIMIO U SRBIJU??? VUCICU ZASTO ISLAMIZIRAS SRBE???

  VUCUCU OSLOBODI SRPSKO SUDSTVO DA TI “SLATKO SUDIMO“
  P:SAJDZO 2016.

 3. STIGLI RACUNI ZA NAPLATU!!

  DA SE PODSETIMO!!!

  Vucic je u Briselu potpisao nezavisnost Kosova dana 30.juna 2015.godine u 22 casa i 54 minuta. Djurić je postavio carinu i granicu sa Kosovom u Jarinju. Prvi je prešao preko mosta to jest granice i pozvao okupljene Srbe da krenu za njim. Nisu krenuli… Dačić je potpisivao sve oko stvaranja kosovske drzave i vlade. SNS na Kosovu je sve uradila da se oformi kosovska (šiptarska vlada). Ujedno su ubeđivali lakoverne Srbe da što pre uđu u kosovski parlament lažuci ih kako će bolje “zaštitili svoje nacionalne interese”. Znači kosovo je svesno žrtvovano zarad ulaska Srbije u Evropsku Uniju. Za celo to vreme trajali su tajni pregovori o statusu Kosova u Briselu koji traju i do današnjeg dana. Pregovore je započeo Dačić a nastavio Vučić. TO JE ISTINAA!!! SVE SE TO I DALJE RADI SKRIVENO OD SRPSKOG NARODA. LAGALI SU, KAO I DANAS STO LAZU GOVORE DA JE KOSOVO I SADA SRPSKO. INACE DEFINITIVNO UPALI SU U SOPSVENU ZAMKU IZ KOJE CE SE TESKO IZVUCI. NEKA SE PRIKAZE STA JE vUCKo (SRBOZDER ja ga zovem) potpisao U BRISELU I SVE CE BITI JASNO. Bilo je pitanje samo dana kad će ova nedozrela vlast da doživi krah. Inače ova dezorijentisana vlast celo vreme sedi na dve tri stolice laže Srbe laže i Evropsku Uniju tako da se smučila i Bogu i narodu. Jedinu podršku ima od lopova u Srbiji i lakovernih glasaca. Najverovatnije da će na kraju radikali zaštititi srboždere. Opozicija u parlamentu je nesložna i izgubljena. Za sve lazove, lopove i izdajnike Srbije jedino resenje; DA SE OSUDE DOZOVOTNOM ROBIJOM BEZ PRAVA ZALBE.. NE RODILI SE NIGDE VISE!!!
  Pise: SAJDZO 2016

  • E pa nije naj lakse, to je naj teze ! Mozda ko ima 20-30 godina , a za nas sa 40-50 to je domen naucne fantastike ! Ali bogu hvala imam decu koja su pri kraju skolovanja , i sreca moja sto su pametna , i jedva cekaju da odu ! BAR NEKO !

 4. Коментар овог младића, ако није патка, је потпун идиотизам. Ја бих разумео да он ово пише пре 2008. када је у ЕУ „цветало“ и било неког посла али очекивања да ће да му процветати сада када тамо оде је на ниову инфантилности. Ако је мислио на Мађарску онда се вара. Знам неке који тамо раде и нису се усрећили. Ван Будимпеште Мађарска је потпуно опустошена. Ван Братиславе Словачка је потпуно опустошена. Тако је по целој бившој Источној Европи. А ако је мислио на земље ЕУ у Западној Европи нека добро размисли да ли ће моћи да нађе нормалан посао од којега ће да плаћа стан и издржава породицу. Ја му гарантујем само једну ствар, мучиће се исто као и овде само што ће му тамо бити други проблеми. Знам, живео сам тамо. Увек изгледа да је негде другде лепше и боље.

 5. Све је тако, али ми се ипак поента не допада. Каже разочарани држављанин Србије да би било боље да се Војводина отцепи, од кога? Од Београда или Србије? Зар је јужно од Саве боље? Или би њима северно од Саве било боље да се отцепе? По мени, овај дечко је класични кретен.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime