Rasrbljavanje

0
1311

Srbi imaju izreku – budalom se led proba – koja ponajbolje odgovara pismu Ante Đapića upućenom njegovoj Svetosti patrijarhu Irineju, povodom pisma hrvatskih biskupa (objavljenom kao primer politikantske rijaliti izvedbe!).

Pokušaj siledžijske nadmenosti u odnosu na Srbe kojom pismo odiše, datira još iz vremena pisanija Ante Starčevića koji je uveo izraz „hrvatski Srbi“ u upotrebu, da bi ga ubrzo potom menjao izrazom „pravoslavni Hrvati“, dok je drsko naturao zahtev da su u tadašnjoj ugarskoj pokrajini Hrvatskoj i Slavoniji Srbi samo i isključivo „politički Hrvati“, kada se donose predlozi i odluke vezane za Mađare kao državni narod u Dvojnoj monarhiji, jer je ta banovina imala samo ograničenu lokalnu samoupravu!

Taj model nasilnog nametanja rešenja narodu koji je u svemu jednak, i to odlukama ugarskog sabora kao državnog, ukorenio se u svest hrvatskih politikanata, posledično dajući vidljive rezultate tokom prošlog i početkom ovog veka, u svojoj strašnoj primeni.

Obilato podržan od vrhova „crkve u Hrvata“ (kako to radosno ističu i u novinama i u svakodnevnom govoru), poslužio je čelnicima tek stvorene KPJ (Komunistička partija Jugoslavije) u zajedničkoj državi, da u svojim programima stvaranim upravo u Beču (gde su našli zaštitu i konforan boravak), i oni uvedu model izražavanja — „hrvatski, bosanski, vojvođanski, kosovski i sandžački Srbi“, ali pritom izbegavajući da pridodaju i crnogorske, makedonske i metohijske!

Danas taj isti model koriste drčne tete iz NVO, svi briselski i NATO čelnici, ali i brojni beogradski kolaboranti, kada govore o navodnoj svetloj budućnosti (koja samo strpljivo čeka!).

Zapravo je tako vešto cepan srpski etnički prostor i jedinstvo srpskog naroda, kao suverenog u svojoj državi koju je počeo da obnavlja u devetnajstom veku!

Hrvate i Slovence, iako su i oni bili državni narodi u obe Jugoslavije, drugovi komunisti nisu dirali, biće stoga što su bili nekadašnje austrougarsko cveće sa mirisom srbofobije, i pritom prilježni katolici!

Da Vas podsetimo:  Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog paljenja kuće Milana Jovanovića

Stav Ante Đapića u poruci patrijarhu .. dalje ruke od hrvatskih Srba .. , najbolje je objašnjenje za tako žestok napad na njegovu Svetost, koji se usudio da se direktnom porukom obrati svojim vernicima, dok trpe progon i šikaniranje u jednoj državi, članici EU u koju i beogradski kolaboranti uporno pokušavaju da se utrpaju, iako većina Srba to ne želi!

A kakva je pojavna demokratska briga za te „hrvatske Srbe“ u „ lijepoj njihovoj“ ponajbolje pokazuje nedavni pokušaj linča beogradskih sportista u Splitu!

Neopterećeni nacionalnim predznakom, verujući u one višedecenijske uporne laži o ljubavi bratskog naroda, prošetali su splitskom rivom u klupskim majicama, pritom neznajući da je to „velikosrpska,četnička provokacija“ koja se ima adekvatno kazniti, kao i daleke 1914. godine kada je frankovačka rulja ubijala srpske trgovce, ili daleke 1941.godine kada su već zaklete ustaše ubijale pripadnike jugoslovenske vojske i činovnike banovinske uprave, još dok je postojala kraljevina Jugoslavija!

Iako u Beogradu spokojno živi i radi znatan broj Dalmatinaca, niko se nije osetio pobuđen da osudi takvo neskriveno srbožderstvo a ne nikakav „huliganski nestašluk“, što upravo vuče korene u tom nametnutom modelu nasilnog delenja Srba, danas po atlantističko-natoovskom modelu, koji provode razni usrećitelji kojima je zajednički imenitelj da duboko preziru SPC kao „nazadnjačku, konzervativnu, prorusku“, jer već vekovima brani „evropeizaciju“ tih „hrvatskih, bosanskih, vojvođanskih, kosovskih Srba“, kojima bratski narodi iz okruženja nude sve pogodnosti suživota, što su i primerice pokazali kada su bili u prilici, i 1914., i 1941., i 1991., i 1999.godine!

Doduše, ima i nevernih Srba koji citiraju narodnu izreku — prevari me prvi put, sram te bilo, prevari me drugi put, sram me bilo –, ali (još) nedostaje deo izreke za treći put!

Da Vas podsetimo:  Izlazak iz jednostranačja – šta je spas za opoziciju u Srbiji?

Čak ni sportski susreti nemaju odgovor za to, a kamoli pisma dokazanih kroatošovinista upućena ni više ni manje nego srpskom prvosvešteniku!

Obavešteni cinici, samo bi odgovorili onom latinskom — Quod liced Iovi, non licet bovi!

 

Vladimir Frolov
Izvor: srpskistav.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime