Rat vlasti i opozicije na FB oko ledomata!

0
2552

Opšta polemika na društvenim mrežama između predstavnika opozicije i opštine Topola povela se juče- oko aparata za kafu! Bilo je tu i svađe oko lokalog prevoza, ali aparat za espresso i ledomat, što bi rekli tinejdžerskim jezikom su- izdominirali! 

Sve je krenulo kada je Dragan Jovanović, čovek koji je do skora vodio Topolu 16 godina i sada opozicione Bolje Srbije objavio svoj post. Prenosimo ga integralno.

„Dragi moji, nakon upozorenja da je opština Topola ukinula lokalni prevoz, predsednik opštine u panici od greške do greške. Na apsolutno neverovatan način, nekako pokušava da vrati Janjuševića kome je do juče pretio milionskim kaznama. Kaže opština da se ne pitate koliko će retroaktivno para iz budžeta da plati Janjuševici samo da se vrati a sad mudro zateže i pričom tvrdi pijacu, pa sad da vidimo koliko ste spremni da platite nazad… Deca odlaze u ponedeljak u školu. Roditelji se plaše kako će voziti svoju decu. Autobus je niotkuda. Danas je naša Srpska nova godina, a u opštini je spisak osnovnih sredstava i inventara za 2021. godinu i gle čuda da nema nikog od dve espreso aparata za kafu, pa kako nema pitanja zaposlenom u opština kada je nezvanično jedan opštinski funkcioner poznat kao ′′ zet ′′ bivšeg predsednika opštine ′′ odveo ′′ u kuću da tamo napravi omiljeni espreso, pa sad mora da ga vrati. Ni njima nedovoljno, pa pošto su uveli praksu da smo kao opština jedini u Srbiji (a po tome smo jedini u Srbiji) to vreme služi za sudove i pijanje viski u kancelarijama (kao u srećna vremena predsednika opštine ′′ ono… Odlučili su da se počaste sladoledom jer gde da pijete viski mleko… ako niste znali sada da je opština Topola pokrenula nabavku sladoleda, zamislite u opštini gde toliko stvari ima predaka, gde desetine mališana nije dobilo novogodišnje paketiće, siromašni građani se nadaju da će pomoći u zagrevanju, jednokratna novčana pomoć… naše opštine kupuju sladoled sa kojim piju viski ′′ potražite ′′ što bi rekao Šojić. Zaposleni u upravi se krste i levom i desnom rukom šta su dobili, zamislite da je ja ili Dragan Živanovica pre godinu dana neko predložio da potpišemo nabavku leda da bi on leteo od-opstine ali sad je to normalno … led se kupuje, a novi vrtić još nije gotov i ako smo ih sve ostavili u papiru kada smo napustili opštinu, rok za kraj septembra prošle godine ušli smo u novu godinu i od otvaranja ništa. U čemu je problem, sveti Bog zna. Uništen je lokalni prevoz. Hvale se kupovinom vozila za dom zdravlja trenutno je broj pacijenata sa virusom korona u Topoli oko 970, za par dana idemo na 1000. Stvarno ne razumem da ljudi dolaze na funkciju toliko nespremna da je još više i mučno je kritikovati. Obećali su pomoć republike, kako će Topola da procveta samo da ukloni Dragana. Potop investicija izrekao je verikal Republike opštine, a šta smo dočekali, pogledajte i sami. Topol ministri u sirovoj luci, predsednika države da ne pominjemo, samo ponekad dva ′′ koordinatora ′′ SNS Dašića iz KG i Mikića iz Aranđelovca samo da privuku nekog odbornika ako osete da ovo više neće tolerisati i to je to dragi prijatelji. Srećna vam nova godina dragi moji, molite Boga da sve ovo prođe kao ružan san, da što pre prođe i da se više nikada ne ponovi“.

Da Vas podsetimo:  "Druga Srbija" knjigama ne veruje ili "šta rusko imate u kući"

Samo posle nekoliko sati na zvaničnom fb nalogu Opštine pojavilo se sledeće saopštenje…

„Istine radi….
Bez namere da se odgovara bivšim funkcionerima koji su, bilo vodili ovu šumadijsku opštinu, ili bili odbornici koji su je predstavljali pred narodom, nameće se sama po sebi potreba da se odgovori na pojedine tvrdnje koje se provlače po društvenim mrežama. One se možda čak mogu svrstati i u nekakvu trač rubriku, pa je i pitanje koliko je odgovoru na takve tvrdnje mesto na ovoj stranici.
Elem, govori se o aparatu za espreso kafu. Takav aparat postoji, ali samo jedan. On je dobijen, znači nije ni kupljen, od firme koja je dobavljač kafe za opštinu i kafa iz njega se naplaćuje onima koji žele da je piju.
Dalje, pominje se nekakav ledomat i javna nabavka za njegovu kupovinu. Nikome, ali baš nikome, nije palo ni u razmišljanjima na pamet da kupuje bilo kakav ledomat, a kamoli da raspisuje javnu nabavku za njegovu kupovinu.
O takvim i sličnim pisanjima treba da razmisle oni koji stavljaju potpis na takve i slične tekstove, kao i oni koji njihovim autorima eventualno daju takve i slične informacije.

dig

Možda, ali ne možda, sigurno bi bilo dobro objasniti zašto se toliko godina čekalo na završetak mosta u Jarmenovcima kad’ se, gle čuda, on završi za nepuna tri meseca. Kada se nekome priviđaju ledomati i espreso aparati i ne čudi zašto je elektromreža u ovakvom stanju i zašto su privrednici pobegli iz Topole. Bilo bi lepo i objasniti zašto je ovakav autobuski prevoz ostavljen, a moglo bi se i objasniti koliko je službenih automobila slupano ili nestalo. Samo, istine radi…“

Izvor: UCENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime