Na plaži ili na sednici najvišeg državnog organa ? Razgolićena službenica vlade

1
1220

Narodna Skupština bi trebalo uskoro da donese Kodeska ponašanja narodnih poslanika u kojem će biti definisano kakvo obaćenje je dozvoljeno, a kakvo nedozvoljeno. Sudeći po izgledu službenice vlade na današnjoj sednici, izgleda da bi i Vlada Srbije trablo da usvoji jedan takav pravilnik.

razgolicena-sluzbenica
Da li je došla na plažu ili na sednicu najvišeg državnog organa izvršne vlasti? Izgleda da ni ona sama ne zna. Ova nepoznata službenica vlade sedela je polurazgolićena naspram premijera tokom sednice na kojoj je osnovano Koordinaciono telo za borbu protiv korupcije.

Ovakav oskudan i neprimeren način oblačenja u suprotnosti je sa kodeksima oblačenje u gotovo svim privatnih preduzećima. Međutim, u Vladi Srbije očito da važe drugačija pravila.

Kad može premijer da vodi sednicu u košulji, može onda i polurazgolićena službenica da mu pomaže

razgolicena-slizbenica-vlade
Podsetimo da je u toku izrada predloga kodeksa ponašanja narodnih poslanika kojim će biti zabranjeno da se narodni poslanici na sednicama pojavljuju obučeni kao ova službenica vlade.

Vlada da razmotri mogućnost da učini nešto slično.

Međutim, kakva vlada, takav i stil oblačenja.

teleprompter

1 KOMENTAR

  1. Kodeks oblačenja svakako bi trebalo usvojiti i OBAVEZNO primeniti, kako na sednicama najvišeg državnog nivoa, tako i u ostalim oblastima,školstvu, zdravstvu,sudstvu,gradskim upravama. Tačno je da se neprimerenim i nadoličnim oblačenjem, širi loša slika i uništena je etika i dostojanstvo profesije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime