RAZLOG HAPŠENjA DEJANA PETRA ZLATANOVIĆA

2
216

Pravda za Dejana Petra Zlatanovića, urednika portala „Srbin info“!

„Ni o čemu se ne sme misliti,

bez naročitog dopuštenja policijskog,

jer mišljenje narušava sreću.“

Radoje Domanović

Dejan Petar Zlatanović, glavni i odgovorni urednik portala „Srbin info“ uhapšen je za vreme protesta u Beogradu, 15 februara 2023. godine. Navodno, uhapšen je jer je ugrozio život predsednika Republike pokličem: „Ko potpiše, njega ubiše“. Protest je bio organizovan protiv predaje Kosova i Metohije.

Zlatanović je protivpravno i brutalno uhapšen kada je policija počinila teško krivično delo protiv invalida i tom prilikom mu nanela povrede na nozi, na kojoj ima invaliditet od rođenja. U prethodnih više od mesec i po dana uskraćivana mu je i medicinska nega u pritvoru.

U četvrtak, 6. aprila, sa početkom u 12 časova, ispred Centralnog zatvora u Beogradu održaće se protestno okupljanje na kojem će se zatražiti hitno puštanje na slobodu Dejana Petra Zlatanovića, koji se nalazi u protivpravnom pritvoru od 15. februara, ali i zaštita svih novinara u Srbiji.

Dejana je policija, posle odlaska sa mesta izveštavanja ispred skupštine, grubo oborila na asfalt i uhapsila ga. Onda su njega i Damnjana Kneževića kao i još jednog, Dejana Bobočeka iz „Narodnih patrola“.kod koga je nađena neka lovačka puška, hitno priveli u policiju gde im je određen pritvor od 48 sati. Ali pritvor im je produžen na dva meseca!

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Republike Srbije.

Ovo hapšenje je izvedeno isključivo zbog Dejana Petra Zlatanovića, ostala dvojica su kolateralna šteta.

Treba se podsetiti događaja sa padom ukrajinskog aviona u Grčkoj, kod grada Kavale na severu Grčke. koji se u subotu 16 jula 2022. godine kasno uveče srušio.

Da Vas podsetimo:  Pompezna svečanost kao pokrivalica za nacionalno duhoklonuće

Padom ukrajinskog aviona „antonov An-12BK“ i nepotvrđenim vestima da je prenosio srpsko naoružanje za Ukrajinu, podigla se velika prašina, događaj je dobio razmere internacionalnog skandala.

Iako nije potvrđeno, prema pisanju portala Prototema, ima indicija da je u avionu bilo municije .

Zvanična verzija glasi: 11,5 tona školskog naoružanja, mina napunjenih fosforom, krenulo je sa aerodroma u Nišu, na put za Bangladeš prema ranije utvrđenom dogovoru, ukrajinskim avionom tipa “antonov”, koji se posle paljenja motora u vazdušnom prostoru iznad Egejskog mora srušio nedaleko od grada Kavale. Reč je o nesrećnom slučaju i tragediji za porodice nastradale posade aviona. Avion je srećom pao u nenaseljenu zonu i niko od meštana nije nastradao

Tadašnji potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović u izjavi za novinare je rekao da su se „pojavile spekulacije da se ovim letom švercuje naoružanje iz Srbije u Ukrajinu, ali ovo nije tačno, naravno. Već smo imali takve informacije, ali je onda dokazano da to nije tačno U avionu su bili uzorci školske municije – osvetljavajuće minobacačke mine.“

Takve mine proizvodi srpska namenska industrija, a školske mine su bile namenjene krajnjem kupcu – Ministarstvu odbrane Bangladeša.

I tako, uspelo se da se nekako ispeglaju kontroverzne vesti o ovoj nesreći u kojoj je stradalo osam članova posade, svi iz Ukrajine.

Ali, ne lezi vraže, pojavila se informacija na internetu- snimak sa aerodroma u Nišu koji je objavio portal „Srbin info“! Glavni urednik „Srbin info“ je pogađate, Dejan Petar Zlatanović! Na snimku se vidi utovar vojnih vozila srpske proizvodnje u transportne avione.

Zbog tog kompromitujućeg snimka policija je odmah privela vlasnika ovog portala, Dejana Petra Zlatanovića, i od njega tražila da kaže ko mu je dostavio snimke. Dejan Petar Zlatanović je, kao moralan novinar i urednik portala, odbio da oda izvor informacije. Takav „bezobrazluk“ glavni bos Srbije ne oprašta. Najverovatnije je da je pravi razlog hapšenja gospodina Zlatanovića upravo taj što nije odao izvor informacije. Šta mislite ko stoji iza njegovog hapšenja? Jer, izjava „ko poptiše, njega ubiše“ ne spada ni u verbalni delikt, nije nikog imenovao, niti je nekom pretio ubistvom.

Da Vas podsetimo:  ALEKSANDAR VUČIĆ I NJEGOV „ZAMBA“

Osveta je uvek najbolja kad je servirana hladna.

https://www.srbijadanas.net/u-cetvrtak-protest-ispred-cz-sloboda-za-politicke-zatvorenike-vucicevog-antisrpskog-rezima/

https://www.novosti.rs/c/hronika/hapsenja-i-istraga/1203987/uhapseni-dejan-petar-zlatanovic-damnjan-knezevic-ovo-ekstremisti-koji-hteli-ubiju-vucica-nasilno-sruse-vlast-video

https://www.slobodnaevropa.org/a/ukrajinski-kargo-avion-sru%C5%A1io-se-u-gr%C4%8Dkoj/31946587.

htmlhttps://www.telegraf.rs/vesti/svet/3528177-avion-koji-se-sinoc-srusio-u-grckoj-u-srbiju-stigao-iz-sarajeva-gde-je-sve-bio-prethodnih-dana

https://www.vreme.com/vreme/tajna-pada-ukrajinskog-aviona-sa-vojnom-opremom-iz-srbije/

Za Korene

Dr Mirjana Anđelković Lukić

2 KOMENTARA

  1. Дејан Петар Дамјановић је данас заједно са Дамњаном Кнежевићем пуштен из затвора. Не знам шта је са трећим ухапшеним лицем, да ли је и он пуштен. Сазнаће се и то убрзо.

  2. Ovde se prica da je on saradnik I to bliski sa vrhom vlasti.Recenica je sigurno nesto sto nije smelo da se izgovori.I gle,obojica se nadjose u cuzi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime