RAZMNOŽAVANJE: Ko će preuzeti slobodne funkcije kada “dupli funkcioneri” podnesu ostavke?

0
889

Radomir Nikolić pozvao je funkcionere Srpske napredne stranke da podnesu ostavke na duple funkcije. Nikolić im je zapretio da će biti izbačeni iz stranke ako do 15. septembra ne podnesu ostavke na duple funkcije. Međutim, ko će popuniti sve te prazne funkcije?

nikolic-lete-svi-iz-stranke

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, sin predsednika države, Radomir Nikolić, naredio je, 16. avgusta, funkcinerima te stranke na podnesu ostavke da višak plaćenih funkcija, inače, preti im isključenje iz stranke.

Izvršni odbor SNS odredio je rok da do 15. septembra svi funkcioneri SNS-a podnesu ostavke na duple funkcije.

Na prvi pogled, ta odluke se čini kao veoma dobra za Srbiju. Laik bi rekao: “Svaka čast SNS-u (čitaj: Vučiću) zaista su rešili da zaustave bahaćenje političkih funkcionera”. To bi laik rekao.

Međutim, ako, na primer, Pera Marković iz SNS-a obavlja tri plaćene državne funkcije i sutra podnese ostavku na dve, ko će preuzeti te dve slobodne funkcije?

Do tada ste imali jednog čoveka, Peru, koji je obavljao tri funkcije i dobijao tri plate, a sada imate Peru i još dvojicu njegovih stranačkih kolega koji će preuzeti dve slobodne funkcije.

Pera više neće primati tri plate, nego će tri SNS-ovca primati po jednu platu.

Taman je ovo idealna prilika da Radomir Nikolić preuzme jednu od tih slobodnih državnih funkcija jer mu pod dirigentskom palicom Vučića nije bila dozvoljena nijedna državna funkcija.

Samo da napomenemo da je Aleksandar Martinović rekorder među naprednjacima po gomilanju funkcija. On prima pet plata i mesečno zarađuje oko 300.000 dinara.

Kada Martinović podnese ostavku na četiri funkcije, idealna će to biti prilika da se uposle još četiri člana SNS-a.

Da Vas podsetimo:  BOL ĆUTANJA

Kada sagledamo situaciju iz ovog ugla, u najavi je razmnožavanje, a ne ukidanje.

Podsetimo da u Srbiji ima 1,7 miliona zaposlenih, od kojih 800.000 radi u državnoj upravi.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime