Razočarana simpatizerka naprednjaka

0
1244

Srbija, nema Šervudsku šumu, ali to nije razlog da se i u njoj ne pojavi Robin Hud koji sa Andrićevog venca otima od bogatijih penzionera da pomogne siromašnijim ili da ispravi nepravde učinjene njegovim obožavaocima.

Nedavno je Televizija N1, koju, kao što je poznato, finansiraju stranci i uređuju strani plaćenici, objavila prilog o oštećenoj i nezadovoljnoj stanovnici Boljevaca, Stojani Veljković, za čije se proteste nisu interesovale druge televizijske kuće, pa tako ni one koje su neskriveno na strani vladajuće stranke i njenog vođe.

Plac sa kućom Stojane Veljković nalazi se na trasi kojim treba da prođe koridor 11, na deonici između Surčina i Obrenovca, i, razume se, podleže eksproprijaciji.

G-đa Veljković oštećena je ponudom Puteva Srbije, jer je njeno zemljište zapisano kao poljoprivredno, iako ona za njega porez plaća kao za gradsko-građevinsko, pa bi i obeštećenje moralo da bude u skladu sa tim.

U Putevima Srbije, međutim, ne uvažavaju primedbe Stojane Veljković, već pribegavaju i falsifikatu, pa se na ugovoru nalazi njen tobožnji potpis, ali pismom koji ona nikada ne koristi.

Priču o nepravdi koja joj je nanesena ona je završila, pred kamerama Televizije N1, plačnim glasom i uz reči da je ljuta na sadašnju vlast, za koju je glasala. Dodala je i da voli Aleksandra Vučića, ali da više nema poverenja u njega.

Već sledećeg dana građani Srbije mogli su da se uvere kako televizijsku stanicu N1 sa stranim finansijerima i domaćim plaćenicima pomno prate i dežurne oči i uši naprednjaka, koje su odmah uzbunile svoga predsednika.

Srbija, istina, nema Šervudsku šumu, ali to, razume se, nije razlog da se i u njoj ne pojavi Robin Hud koji sa Andrićevog Venca otima od bogatijih penzionera da pomogne siromašnijim ili da ispravi nepravde učinjene njegovim obožavaocima. On uzima telefon i javlja se svojoj očajnoj pristalici da je uteši i ohrabri, a onda poziva i direktora Puteva Srbije i predsednika opštine Surčin.

Da Vas podsetimo:  Siniša Kovačević: Tužna stvarnost

Ko će znati šta im je sve rekao, tek oni odmah odlaze kod g-đe Stojane kako bi se proces koji ona vodi već godinu i po dana boreći se za svoje pravo, okončao, i to, svakako, u njenu korist, te će joj se nesumnjivo povratiti uzdrmano poverenje u Aleksandra Vučića i naš pravosudni sistem, razume se.

Zasad je ostalo nejasno kakva sudbina očekuje one koji su falsifikovali Stojanin potpis na ugovoru: da li će biti kažnjeni ukorom ili poslednjom opomenom pred isključenje, a tek je nepoznato na koji će način biti rešeni svi dosad vođeni pravni postupci.

Direktor „Puteva Srbije“, obećao je u međuvremenu Stojani Veljković da će joj ponuditi veću cenu za eksproprijaciju, ali dani prolaze, a od toga zasad nema ništa, pa je oštećena građanka ljuta n naziva ga lažovom i lopovom. Ipak, u Vučića se još nije razočarala, i kaže „On čovek možda i ne zna šta ‘ovaj’ radi, sigurno ne zna. Želim mu da dugo vlada, ali sa ovakvim lažovima i lopovima…“, završava lukavo svoju žalopojku, nadajući se da će je Robin Hud i sada čuti, te izdati odgovarajuće naređenje.

Vojislav M. Stanojčić
Izvor: stanjestvari.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime