Reakcije na izbore na društvenim mrežama: Od “Preterao je AV” do “Bojkot je uspeo”

0
890
Izbori / Foto: YouTube Screenshot

Parlamentarni izbori koji su održani u nedelju, na kojima je vladajući SNS osvojio ubedljivu većinu glasova, a u parlament ulaze samo tri većinske liste, izazvali su brojne komentare na društvenim mrežama.

Prema podacima IPSOS-a i CESID -a na osnovu 87 odsto obrađenog reprezentativnog uzorka, SNS je osvojila 62,6 odsto glasova, dok su cenzus prešle samo još dve liste, SPS i Jedinstvena Srbija, kao i lista Aleksandra Šapića.

Sergej Trifunović, koji sa svojom listom PSG nije prošao cenzus, objavio je sinoć na Tviteru svoju prvu reakciju.

Srpski scenarista Voja Žanetić takođe je prokomentarisao izborne rezultate na ovoj društvenoj mreži. Prema njegovom mišljenju, “malo je demokratija u svetu poput srpske”.

Profesor Engleske škole za biznis u Nemačkoj, Raša Karapandža, podelio je na Tviteru snimak slavlja u Srpskoj naprednoj stranci povodom ubedljive pobede.

Prva reakcija Ivana Ivanovića na rezultate izbora odnosila se na Čedu Jovanovića i na to što njegova lista nije prošla cenzus.

Izbore su komentarisali i ostali građani Srbije.

Da Vas podsetimo:  Iznenadni gost

Na društvenim mrežama pojavila se reakcija na izjavu epidemiologa Predraga Kona da je situacija u Beogradu preteća i da se povratkom studenata kućama u julu ova pretnja može prošititi na čitavu zemlju.

A bilo je i drugih reakcija.

Izvor: BIZlife

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime