Reakcije na pitanja novinara Insajdera u 2018.

0
764

U Srbiji ne postoji izgrađena odgovornost predstavnika institucija prema javnosti. Usled zatvorenosti institucija, direktna pitanja na konferencijama za novinare često su jedini način da javnost dobije odgovor i priliku da oceni koliko je objašnjenje adekvatno. Iako konferencije nisu prilika za potpitanja, a nadležni po pravilu pronalaze kreativne načine da izbegnu da odgovore, same reakcije su vredna dokumentacija.

U toku prošle godine novinari Insajdera predstavnike nadležnih institucija pitali su u vezi sa okolnostima ubistva Olivera Ivanovića koje je počinjeno početkom 2018. i do danas nije rešeno, u vezi sa nelegalnim objektom na Pančićevom vrhu, netransparentnim poslovanjem Er Srbije čiji „uspeh“ finansiraju građani, slučajem noćnog rušenja u Hercegovačkoj za koje se nadležni, po svemu sudeći, nadaju da će biti zaboravljeno. Pitali smo o crnoj seriji pogibije radnika, načinu i efektima gradnje mini hidroelektrana u zaštićenim područjima…

„Mislim da je krajnje neozbiljno da mene pitate… Sa pažnjom pratim ceo serijal Insajdera…“, „Potpuno je neverovatno da ne najavite takvo pitanje“, „Šta očekujete, da odem sa čekićem da rušim“, „Ja na žalost nisam bio u prilici da pročitam vaše istraživanje, sa zadovoljstvom ću to uraditi“, „Ja sam odgovorio na sva vaša pitanja, čak i na ona koja me niste pitali“, „Tu vrstu igara koju pokušavate da igrate ne mogu da pozdravim“ – ovo su još neki delovi odgovora nadležnih na pitanja novinara Insajdera. Detaljniji osvrt odgovora i reakcija nadležnih na pitanja koja su novinari Insajdera postavljali tokom 2018. pogledajte u videu.

Izvor: Insajder

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime