Referendum

0
976

2016-09-27_054701Moćnici ovoga sveta najviše mrze kada se oni koje smatraju podanicima pozovu na zakone i pravdu. Zar ne znaju, misle „elite“ o narodu, da su zakoni tu sa služe sili, a ne pravdi? Da je zakon za vola, a ne za Jupitera?

Tako mi se čini reakcije tzv. „međunarodne zajednice“ – u praksi, Atlantske Imperije i njenih vazala – na objavu referenduma o Danu Republike Srpske.

Za one koji ne znaju, na referendumu nije reč o otcepljenju Republike Srpske, iako se Imperija ponaša kao da jeste. Niti je, poput onog otkazanog 2011, reč o sudskim organima protivustavno stvorenim dugo posle Dejtonskog sporazuma. Ne, na sutrašnjem referendumu će stanovnici RS odgovoriti na naizgled banalno pitanje da li su za ili protiv da 9. januar bude (tj. ostane) Dan Republike.

Pitanje je samo naizgled banalno, jer se njime udara na odluku tzv. Ustavnog suda BiH, koji je na kuknjavu člana predsedništva Bakira Izetbegovića odlučio da Sveti Stefan ne može da bude praznik RS jer se time vređaju muslimani („bošnjaci“) i Hrvati, koje o tome niko nije ništa pitao. Dočim je vlast RS rekla: „dobro, evo da ih pitamo.“

Šta je tu sporno? To što se Srbi (dakle, podanici) usuđuju da se pozovu na zakon i pravdu, koja očigledno u BiH treba da služi samo i isključivo Imperiji i njenim štićenicima. Već spomenuti Ustavni sud – čije je samo postojanje neustavno – redovno se poziva na tzv. „duh Dejtona“ kako bi kršio njegovo slovo i malo po malo ukinuo dejtonski poredak u korist centralizovane države. Pritom njegovi inostrani članovi sude po naređenju, a ne po zakonima ili logici. Voleo bih da pitam sudiju iz Makedonije kako bi glasala da sutra Albanci u toj zemlji ospore Ilinden kao državni praznik, jer hrišćanski svetac vređa njihove islamske osećaje. Sigurno bi se vajkala da je to nekako drugačije – i jeste, ali jedino u tome što Albanci (još) nisu dobili direktivu iz Vašingtona da se žale.

Da Vas podsetimo:  Kosovo na akciji – finalno sniženje

Vicekralj tzv. međunarodne zajednice u Sarajevu, Valentin Incko, preti sankcijama protiv vlasti u RS zbog „krivičnog dela“ referenduma. To je nonsens. Referendum nikakvim zakonom nije zabranjen. Da jeste, za to bi bila propisana zakonska kazna, a ne nekakve „sankcije.“

Osvedočeni obožavalac lika i dela Alije Izetbegovića i sam priznaje da za upotrebu tzv. bonskih ovlašćenja – koja, usput rečeno, ne postoje – mora da ima saglasnost saveta za implementaciju mira (PIK). Što će reći da Rusija mora da se složi. Možete li da zamislite takav scenario, posle Dodikove posete Moskvi?

Uostalom, vidi ko je našao da Srbe uči demokratiji! U Inckovoj rodnoj Austriji su ovogodišnji predsednički izbori poništeni zato što su nađeni dokazi da je režim krao glasove kako bi sprečio izbor desničara. Novi izbori je trebalo da se održe u oktobru, ali evo ih odlažu za decembar jer navodno lepak za glasačke koverte nije dovoljno dobar. A bio je u aprilu?

Setite se reakcija na britanski referendum o izlasku iz EUropske unije u junu, kada je komentarijat Imperije bio u šoku što se „neoprana stoka“ usudila da glasa protiv njihove oligarhije. Sličnim pridevima su „častili“ Irce kada su 2008. odbacili centralizaciju EU. Imperija i danas odbija da prihvati legitimitet referenduma na Krimu, marta 2014, o vraćanju u sastav Rusije – samo zato što to ne služi njenim interesima.

Referendumi koji idu na polzu Imperije, dabome, prihvaćeni su i kada su nezakoniti. Setite se samo referenduma za nezavisnost BiH 1992, koji je bio potpuno nezakonit po propisima BiH i SFRJ, ali je održan na „preporuku“ tadašnje Evropske zajednice.

Ne smemo zaboraviti ni kada je Imperator Barak Obama prosto izmislio referendum na Kosovu kako bi opravdao odvajanje te okupirane pokrajine Srbije. Reče Obama, tog 17. marta 2014, da je Kosovo održalo referendum sa sve posmatračima UN i da je sve bilo po zakonu.

Da Vas podsetimo:  30. godišnjica priznanja i milion stanovnika manje

Nadam se da su vam sad stvari malo jasnije.

nebojsa-malic-2

Nebojša Malić

Sivi soko / Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime