Referent, apotekar, milioner, zatvorenik

0
1522

432233_14_lbMiroslav Bogićević. Referent PIO fonda iz Šapca. Kasnije apotekar. Na kraju, milioner i zatvorenik. Jedan od rasnih tajkuna žute mafije. Sve što je imao nastalo je zahvaljujući kriminalnoj vezi sa režimom.

Referent je uspeo u periodu 2003-2008 da kupi 14 firmi u procesu privatizacije. Uspeo je da kupi avion od 1,5 milion evra, mnogo nekretnina, jahtu, luksuzan vozni park i da za nekoliko godina dođe do prihoda godišnjeg od 421,9 miliona evra.

Tako je ušao na listu najbogatijih Srba.

Kako je uspeo Referent da se tako brzo obogati? Koje on to natčovečanske osobine ima, koje nemaju ostali građani Srbije?

Poznajem lično Referenta. Uprkos njegovom silnom bogatstvu, on je ostao Referent. Pa, kako je uspeo?

Vrlo jednostavno. On je bio potrčko političkog ološa na vlasti. Njegov gazda je bio šabački feudalac Dušan Petrović. Zvani Mister Deset odsto. Koji je polagao račune glavnom gazdi žute mafije – Borisu Tadiću.

Referent je zadužen oko 600 miliona evra. Mašala! Dojučerašnji uspešen privrednik duguje na ime poreza 13,3 miliona evra. Kako je to moguće? Nas privrednike, koji ne podržavamo vlast, jure za 82 dinara ako se ne slažu u poreskom računu. Zašto su poreski organi dozvolili da Referent duguje toliko poreza? Zašto ga nisu jurili i priveli zakonu?

Odgovor je uvek isti – politika! Sva nesreća ovog naroda počinje i završava u politici.

Pogledajte koje je sve firme kupio Referent: – PIK 7. juli Debrc – Mlekara Šabac – Zorka stan – Zorka fabrika ekstrudirane ambalaže – Fabrika akumulatora Sombor – Rudnik i topionica Zajača – Livnica Guča – Livnica Požega – Rudnik Lece u Medveđi – Rudnik Suva ruda u Raškoj – Ritejl grupa d. o. o. – Politika – Novosti – Dnevnik

Da Vas podsetimo:  PACIJENTI I DALJE NA ČEKANJU ZA NASTAVAK LEČENJA, UGROŽENI I MALOLETNICI BORBA ZA TRAJNO REŠENJE PAUNOVE SE NE OBUSTAVLJA

Kakve veze ima mlekara sa Politikom? Livnica sa Dnevnikom? Rudnik sa Novostima? PIK sa fabrikom akumulatora? Nema nikakve.

Pa, kako je Referent onda kupovao? Kupovao je kako su mu naredili.

Referent je ostao referent. Sada je uhapšen.

Šta je sa njegovim gazdama? Zašto Petrović i Tadić nisu uhapšeni?

Politika!

I još jedan interesantan detalj. Referent je sve privatizacije radio u vreme Koštunice dr Vojislava. Prepoštenog srpskog patriote.

Branko Dragaš

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime