„Reformski put“ Ane Brnabić

0
627

Ana-Brnabic-620x350Izabran je novi predsednik Vlade Republike Srbije, gospodja(ica) Ana Brnabić! U prvom javnom obraćanju obećala je da će nastaviti reformskim putem, istim kojim je išao njen prethodnik.

Šta to znači?

Gradjani Srbije mogu očekivati još goru ekonomsku situaciju, pad standarda, osiromašenje još veće, kao i rast nezaposlenosti – sve najgore!

„Reformski put“ Ane Brnabić (moja procena) ima za cilj:

  1. Dalje urušavanje PIO fonda,
  2. Dalje urušavanje EPS-a
  3. Dalje urušavanje domaće poljoprivredne proizvodnje.

PIO fond.

Poreska nedisciplina u plaćanju doprinosa na zarade se približava stepenu anarhije. Privatni sektor i dalje ima 700 hiljada radnika na crno, preko 750 hiljada radnika ima plaćene doprinose na najnižoj neto zaradi (izvor: ministar Vujović, skupštninska govornica, decembar 2016.g.). Trenutno najveći prihod u Fondu je od plata radnika zaposlenih na platnom spisku države (presipanje iz šupljeg u prazno). Smanjenjem prihoda u PIO fondu, da bi se obezbedilo dovoljno sredstava za isplatu penzija, država se mora zaduživati – zar cilj MMF-a i bankstera nije da Srbija bude još prezaduženija? Kome u Srbiji odgovara poreska nedisciplina, kome odgovara uzimanje kredita? Verovatno potpisnicima, osnovana je sumnja da dobijaju proviziju od  dodatnoa zaduživanje.  Penzioneri, korisnici stečenih prava iz sredstava PIO fonda će ćutati, neće se buniti ako čak i penzije moraju biti niže – „strah od goreg ih tera da podržavaju sadašnju „reformsku politiku“,  kako bi sadašnje „loše“ što duže trajalo.

EPS

Već godinama primetno urušavanje EPS-a, u 2017.g. ušlo je u završnu fazu. Zaključkom  „loše rukovodjenje“ nadležni su opravdali  manju proizvodnju  i uvoz struje vredne 40 miliona evra  u prvom kvartalu ove godine.   U „loše rezultate“ nije ubačena kradja struje koja iz godine u godinu beleži najveće rezultate, vodeće  u svetu, iz mreže nestaje preko četvrtine celokupne proizvodnje, u 2016.g.  vredne 1,46 mlrd.evra, u periodu 2012.-2016. čak preko 4 mlrd.evra!!! I pored ovakvih kradja EPS i dalje opstaje, stvara dobit, bar po zvanično prikazanim godišnjim obračunima predatim APR-u.  Ali neće dugo, zbog „glupih“ Balkanaca (čitaj Srba) naše BLAGO biće predato na upravljanje  strancima, a možda i prodato u bescenje (verovatno) pametnim Nemcima.  Ako se to dogodi, a hoće ako narod bude sedeo i ćutao, vrlo brzo će biti ugašena i poslednja sijalica na kraju tunela „Srbija“.

Da Vas podsetimo:  Pojedini poslanici sa juga imali i više od 100 javljanja, neki i dalje na nuli

POLJOPRIVREDA

Svi znamo da prodaja zemlje strancima počinje  1. septembra. Lažno se predstavlja da je glavni problem promena vlasnika, nije! U Rumuniji stranci su kupili stotine hiljada oranica, nisu ih obradjivali, zaparložili su ih. To očekuje i vojvodjansku zemlju. Strance ne zanima proizvodnja na najplodnijoj srpskoj zemlji, njih zanima parlog, prestanak proizvodnje,  otvaranje novih tržišta za plasman hrane proizvedne  u zemljama Zapadne Evrope. Scenario već vidjen: fabrika IMT je svojom 537com pokrivala tržište vredno 10 milijardi dolara, nisu je kupili stranci, naši neoliberali su je ugasili kako bi oslobidili tržište  za traktore najvećih svetskih proizvodjača.Isto se desilo i sa fabrikom ZMAJ iz Zemuna.  Scenario oko vojvodjanskih oranica može biti i sledeći: kreće proizvodnja GMO hrane. Proizvodjači će biti prinudjeni na kupovinu semena od Monsanta i Bayera. Jednom kada zasadite GMO semena, kulture tretirate odredjenim pesticidima, te oranice narednih deset godina ostaju jalove za naša domaća semena. Vekovima unazad  poljoprivrednik je do 80% semena ostavlao  za sledeću setvu, kod GMO semena to ne može, u njih je ugradjen „terminator gen“ koji na  kraju sezone uništava seme. To znači da je poljoprivednik prinudjen da ponovo kupi seme od  GMO proizvodjača, trenutno svetskih monopolista. A oni, koriste svoj položaj, od 1996.g. do danas cene semena su povećali preko 5 puta.  Već sledeće sezone zbog monopola  mogu cene povećati za puta 3,  morate od njih kupiti. Ako svetski moćnici procene da su „Srbi remetilački faktor na Balkanu“, mogu nam biti uskraćena semena za setvu, naše oranice ostaju potpuno neobradjene, MI ostajemo gladni, hranu ćemo uvoziti već sa pomenutog Zapada.

Pa to i jeste cilj: Srbija na kolenima! Prezadužena, bez hrane,  uništena!

Da Vas podsetimo:  Vučić: Deset puta manje ljudi otišlo dok sam ja na vlasti!

Tada za prodaju (ili ustupanje) dolaze na red ostali resursi:  rudna bogatstva,  vode, šume, javna preduzeća – scenario već poznat u svetu po imenu „Grčki scenario“. A on podrazumeva još i povećanje cene struje, svih komunalnih usluga, dodatno povećanje poreza na imovinu (već predlažu članovi Fiskalnog saveta), povećanje stopa PDV-a. Uz sve to obavezno je   smanjenje penzija i plata u javnom sektoru.

Blago rečeno, očekuje nas KATASTROFA!

I to legalna.

Narod je  birao,  odabrao i  podržao „reformski put“!

I Anu Brnabić!

Do pakla!

Dragan Radović

Dragan Radović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime