Regrutacija Zelenih beretki: Zapad podstiče ratne pokliče

0
65

Tek što je Republika Srpska proslavila 30 godina postojanja, zloglasna muslimanska paravojna formacija iz rata u Bosni i Hercegovini, Zelene beretke, objavila je poziv za mobilizaciju, na koji je, nažalost, naša država prilično mlako reagovala, smatra Pokret Živim za Srbiju.

Srbija bi kao garant Dejtonskog sporazuma, koji je rezultat mukotrpne borbe bosanskih Srba, morala da reaguje mnogo oštrije na ratne pokliče, koji su očigledno ohrabreni od Sjedinjenih američkih država i zapadnoevropskih zemalja.

Okupljanje formacije koja je od 1992. do 1995. činila zločine, počev od onog u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, logičan je nastavak dugogodišnjih nastojanja da se oslabi Republika Srpska, a ona su posebno intenzivna od prošle godine, kada je imenovan nelegalni i nelegitimni visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Pokret Živim za Srbiju podseća da je, uprkos tome što ni vlast ni opozicija u RS ne priznaju Šmita, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao srdačan susret sa njim, što dovoljno govori o tome koliko naša država ima štetočinsku i neodgovornu politiku prema svojim sunarodnicima.

Takođe, sankcije SAD prema Miloradu Dodiku bile su jasan signal muslimanskim ekstremistima u BiH da pojačaju svoje delovanje, što je otvoreno priznao i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, najavivši da će se i druge zapadne zemlje priključiti Americi.

Sa druge strane, autošovinistički mediji u Srbiji i šire, opravdavaju mobilizaciju Zelenih beretki, dajući prostora jednoj Sonji Biserko da to minimizira sramnom tvrdnjom da naoružavanje Srbije stvara nesigurnost kod okolnih država.

Izjava ove „aktivistkinje“, čiju delatnost instruišu i finansiraju zloglasne strane fondacije, služi za pružanje legitimiteta ratnim pokličima protiv našeg naroda u RS, čiji predstavnici sve vreme pozivaju na mir.

Sve ovo podseća na dešavanja sa početka devedesetih, kada je ratu prethodilo okupljanje paravojnih formacija, prvo Patriotske lige, nastale još u avgustu 1990. godine, a potom i Zelenih beretki, koje su formirane u junu 1991, dok je rat počeo tek u aprilu 1992.

Da Vas podsetimo:  Nađi prase ako možeš!? PRASIĆA PO SELIMA NI ZA LEK!!

Kao što je podsetio Milorad Dodik, Republika Srpska nastala je u miru, 9. januara 1992. godine, a srpski narod, za razliku od muslimana, nije se spremao za rat, već je na njega bio prinuđen.

S obzirom na to da se Zelene beretke već hvale da im se javilo preko 15.000 dobrovoljaca, a da u BiH ima mnogo mudžahedina, vehabija i povratnika iz Sirije, koji su u svako doba spremni da krenu u rat, zabrinjavajuće je što ovakve pojave nisu sankcionisane, ali je zato sankcionisan Dodik.

Sve ovo govori u prilog strepnjama brojnih stručnjaka za bezbednost, koji upozoravaju da zveckanje oružjem ne može doneti ništa dobro, a nije ni slučajno, već isplanirano i sinhronizovano sa potezima zapadnih sila.

Iako naša država, nažalost, nije učinila ništa da zaštiti naše sunarodnike iz RS, oni srećom znaju na šta su sve spremni oni koje su već jednom pobedili u ratu, te ne sumnjamo i da znaju šta im je i kako činiti.

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime