Republički geodetski zavod u vezi sa Hercegovačkom: Sprečićemo političku konotaciju

0
581

Republički geodetski zavod Srbije je povodom zaključka zaštitnika građana da su dva objekta u beogradskoj Savamali nezakonito obrisana iz katastarske evidencije, danas saopštio da će preduzeti mere i „nastojati da spreči da predmet dobije političku konotaciju kroz nepotpune i netačne informacije plasirane u javnosti“.

Foto Srđan Ilić Ruševine u HercegovačkojPovodom preporuke Zaštitnika građana upućene tom zavodu, na osnovu pritužbe Vladimira Markovića iz Beograda na rad Službe za katastar nepokretnosti Savski Venac, Republički geodetski zavod je saopštio da će „u predmetnoj situaciji, preduzeti mere u skladu sa zakonom“.

Uz to će „Republički geodetski zavod nastojati da spreči da predmet dobije političku konotaciju kroz nepotpune i netačne informacije plasirane javnosti, koje stvaraju utisak pravne nesigurnosti i nepoverenja u organe javne vlasti“, navedeno je u saopštenju

Republički geodetski zavod i Služba za katastar nepokretnosti Savski venac obavezni su da u roku od 60 dana obaveste Zaštitnika građana o postupanju po njegovim preporukama.

Zaštitnik građana Miloš Janković utvrdio je da je Služba za katastar nepokretnosti nezakonito sprovela brisanje dva objekta u Hercegovačkoj ulici, i time grubo povredila pravo vlasnika tih objekata. On je preporučio i da se bez odlaganja utvrdi odgovorni za učinjene propuste.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika, dva objekta u Hercegovačkoj ulici, br. 12 i 13, ostala su neporušena u noći nasilnog rušenja objekata u Savamali, a pritužilac je nakon tri meseca, u julu, došao do saznanja da su objekti, iako i dalje postoje, izbrisani iz katastarske evidencije.

„Ombudsman je preporučio Republičkom geodetskom zavodu – Službi za katastar nepokretnosti Savski venac da pritužiocu dostavi rešenje o upisu javne svojine, kao i da, bez odlaganja, utvrdi odgovornost službenih lica za učinjene propuste u postupku brisanja objekata pritužioca iz evidencija katastra nepokretnosti“, navedeno je u preporuci zaštitnika gradjana.

Da Vas podsetimo:  Javna rasveta: Samo za odabrane

Pre više od godinu dana nepoznata grupa ljudi bez rešenja o rušenju u sred noći bagerima je porušila objekte u privatnom vlasništvu. Te noći građani su pozivali policiju koja je odbila da izađe na teren.

Do danas nisu utvrđeni krivci za rušenje, niti je javnost upoznata ko je odgovoran što policija te noći nije reagovala na pozive građana.

Izvor: Beta

www.insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime