Kosovo po instrukcijama pape Jovana

0
1124

Republika Kosovo je nastala po instrukcijama pape Jovana Pavla 2

1509726_762159417206537_3902405862218965135_n

Papa Franja primio je danas u privatnu posetu takozvanu kosovsku predsednicu Atifetu Jahjagu, koja je izrazila nadu da će Vatikan priznati Kosovo, saopštila je pres služba tkzv. predsednice Kosova.

Jahjaga: „Poklonila sam papi jedan kristal sa dubine od 900 m. iz Trepče, sa kosovskom zemljom da blagoslovi našu svetu otadžbinu.“

Jahjaga je zahvalila papi na prijemu, ocenjujući to kao „gest poverenja i priznanja kosovskih napora da ojača međureligijsku harmoniju i ambiciju za životom u miru i u slobodi društva sa ravnopravnim građanima“, navodi se u saopštenju.

„Takozvana predsednica Jahjaga je rekla da je Kosovo, danas kao jedna nova država u Evropi, prošlo kroz tešku istoriju represije i etničkog čišćenja i da se u njegovim temeljima nalaze individualna i kolektivna žrtvovanja“, navodi se u saopštenju.

10922713_762159373873208_936687742013691849_n

Jahjaga je dodala da je „Kosovo laička država, ali i inspirativna priča o međureligijskoj haromoniji i ravnopravnosti svih građana, bez razlike“.

Ona je rekla „da je nakon završetka rata i u nastojanjima da očuva multietničnost i multikulturalizam, Kosovo garantovalo prava svim zajednicama i nastavilo da jača medjureligijski dialog, omogucujući liderima tri religije da izgrade bliske međusobne odnose“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Danas u Vatikanu. Američka marioneta Jahjaga je napravila pravu predstavu pred paparacima oko pape. Dve zvezde globalističkog džet-seta su se možda sastale u privatnoj poseti, kako je saopšteno iz njihovih kabineta, ali je visok publicitet dat ovoj poseti. Poseta je pre svega promotivnog karaktera. Nešto slično nedavnoj poseti Vučića Irineju Gavriloviću i Teodosiju Šibaliću.

dogadjajdana128svZa razliku od autoritativnih marioneta u nekim drugim režimima, SAD je postavio na Kosovu ljubaznu „barbiku“ Atifete Jahjaga, inače bivšu policajku i svršenog studenta FBI akademije. Ona, možda i nije mnogo inteligentna, ali zna da uspešno izdeklamuje naručene govore.

Da Vas podsetimo:  Najnovija Evropska imaginacija

Papa i separatistički „Gandi“ – Ibrahim Rugova.

Ovom prilikom, Jahjaga je saopštila papi da je projekat „Republika Kosovo“, po njenim rečima „…bio inspirisan instrukcijama pape Jovana Pavla 2. i strpljenjem i humanošću Majke Tereze.“

Pogledajte takođe: KONSULTACIJE JAHJAGA-TEODOSIJE

Pripremila ekipa Fb stranice „Pravoslavlje život večni“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime