Rešenje je da advokati progovore šta se radi i prestanu da se tale!

1
856
Milan Bosika / Foto: YouTube Screenshot

Advokat Milan Bosika je gostujući u emisiji „Sve je to život“ otvoreno govorio o nedostacima pravosudnog sistema u Srbiji, korumpiranim sudijama i istakao da zapravo „pravosuđe ima svoju mafiju“. On je kazao da je neophodna promena sistema i da ćemo „imati sudstvo kakvo je danas, neprofesionalno i bez etike, sve dok advokati budu pristajali na talove“.

„Imao sam slučaj gde su me kolege zvale da se dogovorimo. I naravno da sam odbio. Problem je što se svi dogovaraju, a niko ne radi svoj posao,zastupa klijenta onako kako zakon i etika nalažu“, rekao je Bosika.

On je navodeći neka imena, dodao da se tačno zna koje sudije su korumpirane i kako rade i da je jedino rešenje da „proradi savest“ i da se svi pobune protiv takvog sistema.

„Zato imate situaciju da oni koji imaju pare č

budu oslobođeni bez obzira što nekada imaju delo za koje bas i ne bi trebalo da bude tako. Ali oni imaju novac, plate advokata koji je u talu sa sudijom. Na drugoj strani je većina jadnog naroda koji jedva preživljava, nema taj novac i koji nekog ne zanima, pa često nrgrabusi, što bi rekli, na pravdi Boga. Gde ste čuli da je neki tajkun i bogataš nastradao tako što su mu izvrsitelji zaplenili i imovinu? A građanima se ta (ne)pravda svakodnevno dešava, kao što vidite“, rekao je Bosika.

Novinar i autor
Olivera Milivojčević

1 KOMENTAR

  1. Postovani,
    Deçà su mi bila oteta (abduction) i dovedene u Srbiji 2009 god. podmicivanjem sluzbenih lica. Sada, ove godine bio Sam zatvoren u Srbiji, zbog ne placanja alimentacije (Aktivirana uslovna osuda) Mada sam Platio alimentaciju jos 2014 sa pismenim izjavama i svedocenjem dece..!
    Hitno trazim advokata za tuzbu protiv drzave, Posto pravosudje ne funkcionise..!
    Hvala za svaku pomoc.
    Stevan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime