Revizori iz NATO-a

0
877

images-14Milo Đukanović i njegovo okruženje se u poslednje vreme trude iz petnih žila da ubede svoje sugrađane da će se „bez Severno-atlantske alijanse život zauvek zaustaviti“. Pokušavaju da svima nature misao da je glavnog prijatelj Crne Gore NATO, da će Alijansa pomoći da se sačuva celovitost zemlje, da će se izboriti za suverenitet, podići standard i povećati blagostanje. O tome su 7.oktobra, na Dan armije Crne Gore, sa visoke tribine govorili različiti govornici. Ali, samo po sebi se podrazumeva – glavni je bio gospodin Premijer.

Istina, on je ono najvažnije prećutao – zemlja čije je dugovanje inostranstvu skoro 2 milijarde evra, a nezaposlenost 50 000 ljudi, treba dva procenta BDP-a da izdvaja za odbranu. Za jednu od najsiromašnijih zemalja Evrope, a stručnjaci su odavno Crnu Goru svrstali u tu kategoriju, to je prevelik teret.

Siromasi će postati još siromašniji, a elita koja bi da dobije „kišobran NATO-a“ ostaće još dugo na vlasti i teško da će dozvoliti da je zamene konkurenti iz opozicije.

Potpuno udruživanje sa alijansom NATO, svih 100%, tandemu Đukanović – Vujanović će obezbediti ličnu političku sigurnost i od njih će napraviti „stanovnike neba“. Oni sebe odavno smatraju za „prave Crnogorce“. A na televiziji, po novinama, radiju samo se priča o tome da je Podgorica glavni oslonac demokratije na Balkanu. Milo Đukanović u to, očigledno, sveto veruje. I kad god mu se pruži i najmanja mogućnost on organizuje predavanja koja traju vrlo dugo o pravilnosti izbora puta Crne Gore u NATO. 6.oktobra premijer je govorio na radiju u emisiji „Odgovoran odgovor“. Prirodno je što su u malom radio-studiju postavili nekoliko TV-kamera, jako osvetljenje i počeli direktan prenos. Režiseri, tehničari, šminkeri, uostalom i Đukanovićeva služba protokola, očigledno se nisu setili da se telesofiti zagrevaju u trenutku. Upravo zbog toga televizija ima ogromne studije i plafone na visini do 20 metara. A u Podgorici je bio radio-studio – mrvica u koji su „zaključali“ premijera na dva sata. To je bila zabavna slika – Đukanović je vrlo brzo bio „skroz mokar i blistav“, kako to govore televizijski profesionalci, ali tako da su to svi videli. I to ne samo crnogorski gledaoci, već i stotine hiljada korisnika Ju-tjuba iz čitavog sveta. Jednom rečju – zamršen doživljaj!

Da Vas podsetimo:  Pismo Vučiću 1998. – tadašnjem ministru informisanja

Boris Stepanov

fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime