Režim u Kijevu izgubio 650 ljudi za 10 dana

0
935

2014-05-18_062542

VOJNO-policijske snage Kijeva u kaznenoj operaciji na istoku Ukrajine imale su velike gubitke, saopštio je „narodni gradonačelnik“ Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov na konferenciji za medije u petak.

„Ukupni gubici fašističke kijevske kaznene hunte od 2. od 12. maja 2014. godine – ukupno 650 mrtvih, ranjenih i zarobljenih“ – izjavio je Ponomarjov u Slavjansku tokom govora čiji je snimak objavila pres-služba proglašene Donjecke narodne republike (DNR).

„Od njih su 285 ekstremisti „Desnog sektora“, koji su uglavnom bili u sastavu Nacionale garde, 120 ukrajinskih najamnika iz specijalnih bataljona Igora Kolomojskog (gubernatora Dnjepropetrovske oblasti) „Dnjepar“ i „Azov“ – saopštio je Ponomarjov.

Po rečima „narodnog gradonačelnika“, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) „izgubila je 90 ljudi“.

Osim toga, ubijeno je ili ranjeno 40 vojnika 95. aeromobilne brigade armije Ukrajine, kao i 20 pripadnika MUP.

Po rečima Ponomarjova, privatna vojna kompanija ASBS OTHAGO (Analizy Systemowe Bartlomiej Sienkiewicz), koju je pre nekoliko godina osnovao bivši ministar unutrašnjih poslova Poljske Bartolomej Senkevič, izgubila je šest ljudi, američka privatna bezbednosna kompanija Greystone – 14 ljudi, još jedna firma iz SAD – Academi (do 2009. godine – Blackwater) – 50 ljudi.

CIA i FBI izgubili su, po rečima Vjačeslava Ponomarjova, 25 pripadnika, od kojih je 13 ubijeno.

Gubici ukrajinskih vojno-policijskih snaga u tehnici iznosili su osam borbenih helikoptera Mi-24, Mi-17 i Mi-8, jedno vozilo Hummer, tri haubice D-30, šest oklopnih transportera i četiri borbena vozila pešadije.

„Naši gubici od 2. do 12. iznosili su osam ubijenih i tri ranjena“ – saopštio je Ponomarjov.

On je naglasio da se radi samo o snagama narodnih ustanika, a ne o civilima koji su, po njegovim rečima, ubijeni u selima Andrejevka i Semjonovka.

Da Vas podsetimo:  Manastir Svetog Marka i milostivi čika Sima


srb.fondsk.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime