Rezolucija o Srёbrenici pranje sopstvene gёnocidne prošlosti

1
66
Фото: novine.info

Jedanaesti dan meseca jula trebao bi širom sveta da se obilježava kao dan sećanja na istok BiH i grad Srёbrenicu. Ne znam zašto Srёbrenicu jer oslobođenjem ovog grada u narednih nekoliko meseci nije bilo niti jedne jedine reči o bilo čemu.

Tek 1996. godine Srёbrenica je postala poligon za političke igre i rudnik zlata za razne NVO. Pored Srёbrenice, i Bijeljina, Bratunac, Han Pjesak, Kalesija, Kladanj, Rogatica i Šekovići postale su opštine čija su se groblja prva počela otkopavati… Ta cifra se zavrtila i trenutno se približava broju od 9.000.

Finalni predlog rezolucije je da ona u svojih 7 tačaka treba da sačuva sećanje na srёbreničke žrtve i spreči njihovo negiranje. Ne, naravno da se ovde ne radi o sećanju na 3.267 srpskih žrtava srednjeg Podrinja… Srёbrenica je glogov kolac u srce Srbima i srpskom narodu i zato se priča o njoj mora konstantno izvlačiti na površinu. Srbi su u Haškom tribunalu osuđeni na milenijum i po robije iako im taj isti sud nikad nije dokazao „Dolus specialis” tj. „nameru uništenja”, a znanje javnosti o ovome svodilo se uglavnom na ono šta je o tome pisala pristrasna zapadna štampa. O ovoj temi zabranjeno je detaljnije pisati na ovoj drušvenoj mreži.

Ali trebamo pomenuti ko su predlagači ove rezolucije a to su Nemačka i Ruanda.

Nemačka, odgovorna za 2 svetska rata i Holokaust, najtežu vrstu istrebljenja. Izvršili prvi gёnocid u HH veku kada su u Nambiji ubili više od 80.000 pripadnika naroda Herero i Nama. Za vreme njihove kasnije pomame živote je izgubilo preko 80 miliona ljudi. Direktno odgovorni za gёnocid nad Srbima u NDH-a.

Ruanda, mala država koja se smestila južno od Ugande kojom je vladao čovek koji se javno predstavljao kao ljudožder. Krajem XIX veka Ruandu je kolonizovala upravo Nemačka. Ovde se 7. aprila 1994. godine desio gёnocid gde je ubijeno 1 milion pripadnika naroda Tutsi.

Da Vas podsetimo:  ĆUTAĆU

SAD su prvi i najveći sponzor ove rezolucije. Kontinet koji je očišćen gёnocidom nad američkim starosedeocima Indijancima gde su pobili 96% njihove populacije a ostatak smestili u rezervate. Ovaj svetski policajac je do sada jedini upotrebio atomsku bombu. SAD za svojih 248 godina postojanja u ratu su provele 231 godinu. Dakle, samo je 17 godina američke istorije prošlo bez ratova. Niti jedan od 46 američkih predsednika nije bio mirnodopski predsednik. Svaki od njih je barem dio svog mandata proveo ratujući širom sveta.

Velika Britanija ih prati u stopu jer tek ovde može da počne priča o kolonijama. Postoje samo 22 zemlje na svetu u koje nikad nisu kročile britanske okupacione trupe. Njihove kolonije nalazile su se u Severnoj Americi, Africi, Indiji, dok su cela Australija i Novi Zeland bile britanske kolonije. Britanija je bila najveća država u istoriji čovečanstva sa petinom svetske populacije i prva je zemlja koja je zmislila koncetracione logore. Britanski kolonijalizam odneo je 100 miliona života samo u Indiji.

Turska podržava ovu rezoluciju jer su se u pohodu na Evropu usavršili da nabijaju Srbe na neomašćen kolac. Pored toga, izvršili su drugi genocid u HH veku i ubili milion i po Jermena a 200.000 nasilno preobratili u islam.

Belgija, belgijski kralj Leopold II stvorio je najveću evropsku koloniju na afričkom kontinentu, Slobodnu Državu Kongo. Ubio 100.000 slonova pa je samo zbog slonovače napravio prugu iz džungle do današnjeg glavnog grada Kinšase. Za 23 godine njegove vladavine i trgovine, glavu je izgubilo preko 10 miliona ljudi ili jedna polovina stanovništva Konga. Belgija sebe danas smatra vrhuncem demokratije, a do 1958. godine imala je zoološke vrtove gde su bila izložena deca iz Konga. Dakle, Brisel koji sebe smatra za centar političkog sveta, do pre 60 godina je držao decu u kavezima.

Da Vas podsetimo:  KULTURA (BI TREBALO DA) POKRIVA SVE

Hrvatska, najverniji firerov saveznik. Na njih ne vredi trošiti reči, dovoljno je reći, Jasenovac, logori za decu i hercegovačke jame bezdanice.

FBiH, ovi bivši Srbi u Drugom svetskom ratu dali su dve SS divizije, Handžar i Kama. Po komandantima danas nazivaju ulice i osnovne škole a 1991. ponovo su formirali Handžar diviziju, dovodili mudžahedine da Srbima seku glave.

Holandija, svoju imperiju je stvorila kolonizacojom Indonezije. Za vreme rata u BiH pripadnici Holandskog bataljona UNPROFOR-a bili su stacionirani upravo u Srёbrenici gde su radili, ništa. Mirno su gledali kako 28. divizija tzv. ARBiH pod komandom Nasera Orića teroriše Srbe u zoni koja je morala biti demilitarizovana. Direktno su prekršili rezoluciju 819 SB UN, a muslimane naoružavali i s njima švercovali.

Finska isto podržava rezoluciju o Srёbrenici a njihovo ratno vazduhoplovstvo još uvek koristi kukasti krst kao svoj simbol.

Francuska je imala saznanja da se priprema genocid u Ruandi i ne samo da ga nije sprečila, već ga je i potpomagala. Francuski esesovci branili su Berlin sve do aprila 1945. godine. Francuski mirovnjaci 1999. godine u Foči pucaju na automobil pun srpske dece i ubijaju Dragana Gagovića. I na kraju, Francuzi nisu spasavali Srbe na Krfu, to su radili Italijani.

Italija, kad smo već kod njih i oni podržaše ovu rezoluciju. Oni možda nisu dosledno sprovodili holokaust kao Nemci, ali su u njemu učestvovali. Čuvali su ustaše sve do 1941. godine i pomogli u stvaranju kvislinške Velike Albanije kao svog protektorata. O njenom neokolonijalnom naletu u Africi takođe se ima šta pričati. Somalija, Etiopija, Libija, a Eritreju su kolonizovali kako su pričali, samo radi prestiža.

Poljska, prva napadnuta u Drugom svetskom ratu. To nije smetalo da kolaboracionisti u Poljskoj aktivno pomažu fireru u holokaustu a na Vanzejskoj konferenciji 1942. godine, Poljaci su tražili da prvi poljski Jevreji budu uništeni. Uostalom, Aušvic je bio na teritoriji Poljske.

Da Vas podsetimo:  VELIKA IZBORNA SEOBA SRBA 2023

Albanija, amnestirana za zločine na KiM od XIX veka do 2024. godine. Dala čuvenu SS diviziju Skenderbeg.

Bugarska, sprovela 2 gёnocida nad Srbima u južnoj i staroj Srbiji. Poražena u oba svetska rata a za zločine i nasilnu asimilaciju ostala nekažnjena.

Slovenija, čak i dežele podržavaju ovu rezoluciju. A iznedrili su Leona Rupnika, generala koji je tokom celog Drugog svetskog rata sarađivao sa firerom.

Da li je ovo zaista rezolucija o Srёbrenici, ili preko srpskih leđa pranje sopstvene gёnocidne prošlosti…

Autor: Deki RS

1 KOMENTAR

  1. Наравно да је у питању не само прање немачке нацистичке прошлости већ операција „дубоке државе“ којом се иживљавају на Србима кад већ не могу на Русима.
    У целој причи најдегутантнија је улога Вучића који се прави да се бори против исте а она му само служи да се промовише пред идиотима које је завео својим празним „патриотизмом“ јер за више од деценије апсолутне власти ништа није урадио да се негирају лажи о „геноциду“ и сатанизацији Срба на Балкану.
    Да имамо српску власт и мозга сваке би године подносили резолуцције о геноциду Немачке и њених сателита на Балкану. Па док им не досади.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime