Rijaliti dogovor oko zajedničkog zahteva za poziv OEBS-u

0
1042
Foto: insajder.net

Dok se u javnosti već danima spekuliše da li na predstojeće beogradske izbore opozicija treba da ide u jednoj ili više kolona, kako da obezbedi iole ravnopravan medijski tretman ili proveri biračke spiskove, postupci pojedinih predstavnika opozicije poslednjih dana u velikoj meri olakšavaju vladajućoj stranci ulazak u predizbornu trku.

Poslednji primer je „dogovor“ opozicionih lidera da se pozove puna posmatračka misija OEBS-a za predstojeće beogradske izbore.

Inicijativu su pokrenuli Pokret slobodnih građana Saše Jankovića i Narodna stranka Vuka Jeremića pre sedam dana, a ovaj zahtev, koji je na kraju potpisalo deset stranaka, pokreta i organizacija, predat je danas Skupštini Srbije.

Zamalo da se među potpisnicima inicijative ne nađe Demokratska stranka, inače jedna od najjačih opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini, ali ne zbog premišljanja ili protivljenja već zbog „šumova u komunikaciji “.

Da postoji problem javnost je saznala na društvenoj mreži Tviter, kada je član predstavništva PSG Janko Baljak „prozvao“ demokrate da nisu potpisali zajednički zahtev iako im je ponuđen.

Na ovo je, par minuta kasnije, reagovao predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac navodeći kako je odluka demokrata da učestvuju u pomenutoj inicijativi, ali da im niko zvaničan papir nije dostavio.

Nakon nekoliko tvitova prepiski dogovoreno je da se DS-u dostavi zahtev za potpisivanje inicijative u toku tog dana. Kad su se „složili“, Šutanovac je na svoj tviter nalog okačio fotografiju sa potpisima pokreta i stranaka među kojima je bila i Demokratska stranka.

Na trenutak se činilo da su sujeta, lična osećanja i preferencije predstavnika opozicije stavljene u drugi plan zarad šire „borbe za fer i slobodne izbore“.

Međutim, dan kasnije predstavnici opozicije „borili“ su se i za zasluge ko je konkretno predao zahtev pisarnici.

Da Vas podsetimo:  Jakove, ti si Srbin, a ne „etnički Crnogorac“

Tako je poslanica Nove stranke Marinika Tepić reagovala na tvit Janka Baljka koji je tviter zajednicu obavestio da je on zvanično predao inicijativu na pisarnici Narodne skupštine.

Poslanica Tepić upitala je Baljka da li je sam predao inicijativu, aludirajući da su predstavnici više opozicionih stranaka i organizacija predali ovaj dopis a ne sam Baljak.

Polemika je nastavljena, ali je zajednički zahtev deset stranaka, pokreta i organizacija da se pozove OEBS, ipak predat.

Posle ovakvog zabavnog programa koji je upriličen tviterašima, ostaje pitanje da li je moguća iole ozbiljnija saradnja predstavnika opozicije uoči beogradskih izbora.

Ne manje važno je i kakav utisak ostavljaju na birače na čije glasove računaju, dok se međusobno obračunavaju i „prozivaju“ preko javnih tviter naloga, nudeći u ovom slučaju rijaliti umesto politike.

insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime