RIK i dalje prikriva krađu glasova

0
851

Zvanični rezultati izbora sa svih biračkih mesta i dalje su tajna jer RIK odbija da ih dostavi u želji da prikrije krađu glasova. Sudeći po mnogobrojnim do sada prikupljenim dokazima krađa je bila masovna. RIK već 10 dana odbija da dostavi rezultate izbora po biračkim mestima i takvo ponašanje je podjednako neozbiljno kao i objašnjenje policije da su deca iz sela Lukari kod Novog Pazara na kućnom štampaču odštampala tirkizne glasačke listiće, zaokruživala iz šale broj 6 i ubacivala u glasačke kutije.

izbori-3 dostajebilo.rsPokret Dosta je bilo traži podatke sa svih pojedinačnih biračkih mesta da bi uporedio zvanične zapisnike sa onima koje poseduje, kao i sa rezultatima sa prošlogodišnjih izbora. Bezobrazluk RIK-a može samo da odloži a ne i da spreči prikupljanje dokaza i utvrđivanje tačne razmere krađe koja se odigrala.

Ponašanje RIK-a je nečuven skandal. Do sada smo na svim izborima dobijali preliminarne rezultate sa svih biračkih mesta i bez zvaničnih zahteva i ovo odbijanje RIK-a samo potvrđuje sumnje u regularnost izbora. Prikrivanjem zvaničnih rezultata sa svakog pojedinačnog mesta RIK samo odlaže trenutak kada će sve biti razotkriveno.

Sumnjamo da se na predsedničkim izborima dogodila krađa sličnih razmera kao i u aprilu 2016. godine. Imamo osnovane sumnje da je Vučić, nakon što je obavio kupovinu glasova i preko kapilarnih glasova, bugarskih vozova i strahom naterao ljude da glasaju za njega, odradio i masovnu krađu glasova na svim onim biračkim mestima na kojima kontrola iz raznih razloga nije bila moguća. U krađi su učestvovale sve članice vladajuće koalicije. Tamo gde nije bilo adekvatne kontrole, a mislimo da se radi o više do 20%, uglavnom ruralnih biračkih mesta, glasove za Vučića su upisivali za sve one glasače iz biračkog spiska za koje se znalo da nisu tu i da neće glasati, uz prateće falsifikovanje potpisa.

Da Vas podsetimo:  ISTORIJAVOLOVI VUKLI TURBINU 7 DANA: Kako je Ivanjica dobila struju 20 godina posle Njujorka!

Zahtevamo od RIK-a i od Republičkog zavoda za statistiku da nam u najkraćem roku, a svakako još danas, dostave podatke o preliminarnim rezultatima sa svih biračkih mesta.

www.dostajebilo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime