Rodić ima više od 20 firmi, reketirao državu zbog Politike i Novosti

0
3590

rodic1Vlasnik “Kurira” Aleksandar Rodić na svom imenu, direktno ili indirektno, ima više od dvadeset firmi, otkriva Teleprompter.rs.

Licemerni borac za slobodu medija i vlasnik Kurira, Aleksandar Rodić, razvio je mrežu firmi kakvu odavno nismo videli u Srbiji!

Kako Teleprompter.rs saznaje, najpoznatiji reketaš u Srbiji, Aleksandar Rodić, na svom imenu ima, direktno ili indirektno, više od dvadeset firmi.

U potrazi za Rodićevom poslovnom hobotnicom koja je skrivena iza lažne borbe za slobodu medija u značajnoj meri pomogao nam je izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o vlasničkim strukturama i kontroli medija.

Savet za borbu protiv korupcije posvetio je Rodićevim firmama posebno poglavlje. U izveštaju o kontroli medija, koji je objavljen početkom 2015. godine, piše:

“Pored firme Kurir info d.o.o., krajem 2005. godine osnovana je firma Kurir net d.o.o. koja je potom ugašena 2010. godine usled pripajanja sa firmom Kurir plus d.o.o. i Belege d.o.o. Takođe, 2008. godine osnovana je firma Kurir plus d.o.o. koja je 2012. godine pripojena firmama Termol d.o.o. i Etigraf d.o.o.

Aleksandar Rodić u svom vlasništvu ima i firme Kurir info d.o.o., Srpska medijska grupa d.o.o., Brendmark info d.o.o., Glasnik d.o.o., Digitalni grad d.o.o., Fatman d.o.o., Social media hab, Providus d.o.o.”

KURIR PLUS

Firma KURIR PLUS u vlasništvu je firmi PRAVNO-EKONOMSKI INSTITUT (66,88%) i TERMOL (33,12%).

PRAVNO-EKONOMSKI INSTITUT u vlasništvu je firme TERMOL (100%).

Firma TERMOL u vlasništvu je STORK GREEN (67,07%) i dva odvojena fizička lica – Zoran Aleksić (29,72%) i Dragan Gajičić (3,21%).

Firma STORK GREEN u vlasništvu je firmi START INFO (53,78%) i STORK RED (46,22%).

Firma START INFO u vlasništvu je firme TIV KOMERC (99,91%), Vukadin Rodić (0,01%) i Radisav Rodić (0,08%).

Firma STORK RED u većinskom vlasništvu je firme RONACO SYSTEMS (83,73%) iz Sjedinjenih Američkih Država. Ta firma se spominje kao najstarija firma reketaške dinastije Rodić.

Da Vas podsetimo:  Kako je Mitrovčanin, radnik obezbeđenja, postao vlasnik ili direktor 1.200 preduzeća

Ostali manjinski vlasnici su Radisav Rodić, Dalibor Rodić, Dobroslav Rodić, Milisav Rodić, Natalija Cvetković, Zorica Rodić, Vukadin Rodić i Slavica Rodić.

Firma TIV KOMERC u vlasništvu je firme BALKAN NEWS GROUP (100%).

Vlasnik firme BALKAN NEWS GROUP je firma EUROKONTO 2010 (100%).

Firma EUROKONTO 2010 u vlasništvu je Jovanke Starčević (100%).

Ugovor o zakupu zgrade u kojoj se nalazi centrala Tadićeve Socijaldemokratske stranke sklopljen je na pet godina sa firmom SENTIRS.

Zakonski zastupnik te firme je Jovanka Starčević.

rodic

Starčevićeva je, inače, direktorka i brojnih drugih Rodićević firmi kao što su EUROKONTO, BENDMARK, BALKAN NEWS GROUP, TIV KOMERC, START INFO.

Jedan od većinskih vlasnika firme SENTRIS je preduzeće ENERGOGAS čiji je vlasnik firma BUSINESS SUPPORT COMPANY, a vlasnik te firme je Dušana Bjelopetrovića.

O poslovnoj vezi između Bjelopetrovića i Rodića u nastavku teksta.

BELEGE

Vlasnici firme BELEGE su RONACO SYSTEMS (50%) iz SAD i PRAVNO-EKONOMSKI INSTITUT (50%).

ETIGRAF

Firma ETIGRAF u vlasništvu je firme PRAVNO-EKONOMSKI INSTITUT (70%) i Zorana Aleksića (30%). Aleksić je takođe manjinski vlasnik firme TERMOL.

KURIR INFO

Firma KURIR INFO u stopostotnom je vlasništvu firme ADRIA MEDIA GROUP. Ta firma u stopostotnom je vlasništvu Aleksandra Rodića.

SRPSKA MEDIJSKA GRUPA

Firma SRPSKA MEDIJSKA GRUPA u vlasništvu je firme DIGITALNI GRAD.

Vlasnik firme DIGITALNI GRAD je Aleksandar Rodić.

BENDMARK INFO

Firma BENDMARK INFO u vlasništvu je firme SRPSKA MEDIJSKA GRUPA, koja je u vlasništvu firme DIGITALNI GRAD čiji je vlasnik direktno Aleksandar Rodić.

GLASNIK

Stopostotni vlasnik firme GLASNIK je firma BENDMARK INFO.

FATMA

Firma FATMA u stopostotnom je vlasništvu Aleksandra Rodića.

SOCIAL MEDIA HUB

Firma SOCIAL MEDIA HUB u vlasništu je firme SRPSKA MEDIJSKA GRUPA (40%), Milice Brnjade (50%) i Jasmina Roganović (10%).

Da Vas podsetimo:  Cena spomenika Stefanu Nemanji i dalje tajna

PROVIDUS

Vlasnici firme PROVIDUS su DIGITALNI GRAD (51%) i Jelena Jašić (49%).

Većina ovih firmi posluje sa gubitkom.

FIRMA SA DEVIČANSKI OSTRVA

Na samom početku reketaško-mafijaškog obračuna između Aleksandra Rodića i Miroslava Bogićevića, Rodić je objavio jedan ugovor koji je trebalo da dokaže da Bogićević njemu duguje pare.

U tom ugovoru piše da je Rodić vlasnik firme REFINE TEHNOLOGY INVESTMENTS sa Britanskih devičanskih ostrva.

rodic2

Veze sa Demokratskom strankom

U izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije navodi se da je 2012. godine Dušan Bjelopetrović došao da radi u Kurir.

On je pre dolaska u Kurir bio specijalni savetnik tadašnje ministarke pravde Snežane Malović.

– Njegov transfer iz Ministarstva pravde dovodi se u vezi sa činjenicom da je vlast DS 2009. godine podigla optužnicu zbog zloupotreba protiv vlasnika Kurira Radisava Rodića. Dok je Radisav Rodić pritvor provodio u bolničkom apartmanu na VMA, prema pisanju medija, Dušan Bjelopetrović je postao direktor firme BALKAN NEWS GROUP i Društva osnivača i izdavača štampanih medija Srbije GLASNIK Međutim, ni dan danas nije jasno otkud Dušan Bjelopetrović u Kuriru i kakvu ulogu u ovoj “operaciji” imaju tadašnji visoki državni funkcioneri i članovi DS Slobodan Homen i Dušan Petrovića, stoji u izveštaju.

Bivši direktor Kurira, Aleksandar Kornic, čija je krivična prijava pre koji dan izazvala medijski haos, napisao je da mu je vlasnik Informera Dragan Vučićević tražio da otkrije šta se desilo sa optužnicom protiv Rodića.

– Tražili su da im kažem gde su nestale optužnice koje je Homen navodno spakovao u fioku, piše u Kornicevoj krivičnoj prijavi.

Slobodan Homen, koji je u tom periodu bio državni sekretar u Ministarstvu pravde decembra 2011. godine je rekao:

– Poznajem Bjelopetrovića i prijatelji smo, ali ne znam koja je njegova funkcija u Kuriru. Vlasnik Kurira Aleksandar Rodić i Bjelopetrović su kumovi, piše u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije.

Da Vas podsetimo:  A u Čukljeniku roditelji sami morali deci da u školi naprave toalet , da ne idu više u poljski WC

Založio celu firmu za 470.000 evra

U izveštaju Saveta stoji da je Rodić založio 100 odsto ADRIA MEDIA GROUP za kredit od 470.000 evra kod AIK banke.

– Prema ugovoru o zalozi vlasničkog udela od 19.12.2014. godine, koji je overen od strane Trećeg osnovnog suda u Beogradu Alekandar Rodić je založio 100% udela Adria Meda Grupe u krist AIK banke AD, radi obezbeđenja potraživanje banke u visini od 470.000 evra, piše u izveštaju o vlasničkoj strukturi medija.

Vučić optužio Rodića za reketiranje zbog Politike i Novosti

Premijer Aleksandar Vučić rekao je u emisiji “Upitnik” na RTS-u indirektno da je Rodić pokušao da reketira državu zbog Politike i Novosti.

Vučić: Neću da dozvolim da država bude reketirana i da neko ucenjuje vladu i Srbiju. E super… Ako mi date Politiku i Novosti biće sve u redu, a ako ne date biće ovako.

Voditeljka: Govorite o dnevnom listu Kurir i Aleksandru Rodiću?

Vučić: Govorim o dnevnim listovima Politika i Novosti i marifetlucima vrha Demokratske stranke, Miroslava Bogićevića i Rodića i Bjelopetrovića.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime