Roditelj 1, dete 2

0
1550
Ranko Pivljanin / Foto: YouTube Screenshot(N1)

Ovaj tekst nastaje na dan kad dajem četrdesetodnevni pomen Roditelju 2. Ili, pak, Roditelju 1. Ne znam kako je kanadski zakon koji je, izlazeći u susret transrodnim, LGBT I ostalim osobama, “ukinuo” majku i oca precizirao redosled ili je, pak, ostavio građanima mogućnost da barem taj prioritet određuju sami…

…Ovih dana su i Britanci napravili sličan korak u tom pravcu pa pa je stigao predlog, za koji ne sumnjam da će biti ozakonjen, da se deca u obdaništima više ne oslovljavaju sa dečak I devojčica nego… – e, ne znam kako. Ali smisliće zakonodavci Gordog Albiona neki eufemizam kako bi napravili ustupak nakaznoj verziji rodne ravnopravnosti koja je prirodne i podrazumevajuće stvari, važeće hiljadama godina, dovela do paradoksalnosti i besmisla.

I nemam dilemu da će i naše žabe zaljubljenih pogleda uprtih u evroatlantske konje podignutih nogu uvek spremnih za potkivanje preuzeti ta genijalna rešenja, pa ćemo i našoj deci morati objašnjavati zašto devojčice ne mogu zvati devojčicama a dečake dečacima. Dok se na kraju ne postavi pitanje da je možda „Roditelj 1“, pod pretpostavkom da je to otac, a „roditelj 2“, ako je tako u formularima zavedena majka, opet favorizovan onom brojkom, pa će radi apsolutne ravnopravnosti mesec dana majka biti „roditelj 1“ a drugih mesec će to biti otac. Zvuči idiotski, ali u današnje vreme što je nešto imbecilnije to ima veće šanse da zaživi. I da ima pobornike koji će zdušno i galameći na sva usta, braniti taj poredak stvari iz pozicija aktivista raznih NGO organizacija, dok u prikrajku broje pare koje im kao plata za taj aktivizam ostaju u džepovima, nakon što belosvetska mafija preko tih udruga opere svoj prljavi novac, sve pod krinkom sponzora boraca za ljudska prava, rodnu i svaku drugu ravnopravnost. Dok njihovo oružje širom sveta, opet u ime demokratije i ljudskih prava, ubija tu istu decu i njihove roditelje kako god ih krstili.
I nije ovo jedina stupidarija u teatru apsurda modernog doba, već je svaki pokušaj da se usavrši ili rodna ravnopravnost ili tzv. politička korektnost rezultirao, u najmanju ruku, smešnim i karikaturalnim rešenjima koja teško da su tim mnogo pomogli manjinama, ma o kojima da je reč. Više su napravili predloške za viceve i sprdnju – kako onih koji nemaju razumevanja za prava homoseksualaca, transrodnih osoba, žena, evo sad i dece tako i ljudi koji su svesni da su prava ovog dela populacije ugrožena ali i da ovo administriranje i nije baš neko genijalno rešenje koje će im život učiniti snošljivijim i olakšati razumevanje njihove posebnosti. Obaška, što dodatno iritira onaj konzervativniji deo društva – a takav je svuda u većini – koji taj cirkus vide kao neku vrstu otvaranja prostora za diktaturu manjina, pa se time izaziva dodatni animozitet prema njima.

Da Vas podsetimo:  Fragment F-117A koji je ustupljen Ruskom domu-ukraden je ratnoj jedinici (2)

Do kakvih paroksizama ta vrsta „zaštite“ dovodi prvo se može videti i u kafani gde bi, u skladu sa političkom korektnošću, veseli gost morao od muzike da naruči poznatu pesmu Zvonka Bogdana rečima „Evo banke, pripadniče romske nacionalne manjine, sviraj mi ti“. Da li i Predrag Živković Tozovac mora prilagoditi svoj čuveni hit pa da zapeva „Ovamo, Romi, zauzmite mesto…“? Da li baš adekvatno zvuči psihološkinja? Zar pokvareno uho nekog cinika ne čuje onaj drugi deo reči koji vuče na ružnu odrednicu? Da li se oseća više ponosnom i više vrednom žena za volanom ako je nazovu vozačicom? Je li dama koja u ruci drži aparat za zavarivanje – varilica ili zavarivačica? Kao da se se sam jezik buni protiv ovog nakaznog poravnavanja pa na svom nivou razotkriva svu alogičnost te nakazne intervencije u suštinu i ljudskog bića i govora.

Tako će planetarna univerzalizacija, koja se po principu spojenih sudova, više po diktatu iz „naprednih“ država preliva u ove bantustane poput našeg sve poravnati i iznivelisati dok od ljudskog roda ne ostanu kiborzi nedefinisanog pola, mozga, prirodne i društvene uloge. Što u krajnjoj instanci i jeste cilj planetarnih gospodara.

Biće divno slušati dok neko dete u vrtiću ili školi objašnjava svom drugaru kako mu je „roditelj 1“ politikološkinja a „roditelj 2“ ne znam ni ja šta.

A najzinimljivije će biti kad se ozakone istopolni brakovi pa siroto dete, koje neće moći biti dečak ili devojčica, morati da objašnjava i sebi i drugima ko mu je i šta mu je „roditelj 1“ a šta i ko „rodutelj 2“. Neće biti zanimljivo, biće tužno i poražavajuće za ta mala i nevina bića kojima odrasle budale prave pakao od života i unose konfuziju sa kojom teško da će, ni kriva ni dužna, moći da se izbore. O tempora, o mores! Da vam j…. milosnog roditelja 1. Ili, pak, roditelja 2.

Da Vas podsetimo:  Vakcinacija
Ranko Pivljanin
Izvor: iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime