Rodžer Voters: Umesto da nokautiraju Rusiju, američke sankcije donele bedu narodima Evrope

0
103

Osnivač Pink Flojda Rodžer Voters uputio je poruku fanovima u Poljskoj povodom zabrane njegovih koncerata u kojoj je ocenio da američke sankcije Rusiji donose bedu narodima Evrope.

Printscreen

Voters je u objavi na Fejsbuku napisao da se zabrinuo da se nije dovoljno čvrsto suprotstavio „nasilnicima u poljskoj vladi“ koji su otkazali njegove koncerte u Krakovu, a da nisu razgovarali sa njim i ne pitajući poljske fanove da li žele da ga vide, prenosi Sputnjik.

Istakao je da su mu zabranili nastup u Poljskoj jer je pisao pisma pokušavajući da ubedi zapadne, ruske i ukrajinske lidere da traže diplomatsko rešenje za „užasan rat u Ukrajini“ i dodao se neće izvinjavati zbog tih pisama jer će uvek raditi ono za šta veruje da je prava stvar i boriti se za ljudska prava i mir.

„Pokolj se odugovlači i čini se da eskalira dok dolivamo benzin na vatru. Sankcije koje su SAD uvele Ruskoj Federaciji još u februaru imale su velike rezultate, jer je Rusija odgovorila prekidom isporuke gasa Evropi, što je izazvalo haos. Umesto da nokautiraju Rusiju, sankcije su donele bedu narodima Evrope, uključujući i Poljsku. Narod Evrope baca se pod točkove režimu u Vašingtonu koji rešen da nastavi svoj hegemonistički san o unipolarnoj svetskoj dominaciji na račun naroda Evrope“.

Voters je dodao da ne piše da bi držao političke govore i poručio da još uvek želi da dođe u Poljsku sa porukom mira i ljubavi.

„Ako neko kaže ‘ali on je antisemita i ljubitelj Putina’, kažite mu da se tera jer greši po obe tačke“, zaključio je Voters.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime