Recept za brz kolač, rolat sa dva preukusna fila.
Sastojci i priprema:
1 list oblande (prvo umotajte u vlažnu krpu i ostavite oko 30 minuta da stoji)
Prvi, karamel fil:
100 g šećera
200 ml vode
200 g mlevenog keksa
Šećer karamelizujte, prelijte vodom i kuvajte dok se karamel ne rastopi. Sklonite sa ringle i umešajte (u vruće) mleveni keks. Premažite preko oblande pa krenite praviti drugi fil.
Drugi fil sa mlekom u prahu:
100 g šećera
3 kašike vode
100 g margarina ili maslaca
100 g mleka u prahu
50 g kokosovog brašna
Prokuvajte većer, vodu, margarin ili maslac. Sklonite sa ringle i umešajte mleko u prahu.
Vruć fil premažite preko karamel fila i odmah umotajte rolat. Ostavite par sati u frižideru da se stegne i izrežite.
Kolač može da stoji jako dugo pa ga možete i ranije planirati praviti. Može se i zamrzavati, ne menja mu se ukus i tekstura.
Izvor: Vaseljenska