RTS i SNS nerazdvojni na istom mračnom poslu zloupotrebe dece

2
1302
Foto: printscreen (izmedjusnaijave.rs)

NEMORALNO EMITUJU ZABRANJENI SPORT DO POSLEDNJEG DAHA

  • Iako je Savet regulatornog tela za elektronske medije (REM) 1. juna zabranio dalje emitovanje spota u kome predsednik Srbije zloupotrebljava dete u političke svrhe i time krši sva osnovna moralna i ljudska prava – RTS je emitovao taj odvratni spot i po završetku 2. Dnevnika 1. juna, čekajući valjda da istekne i poslednja sekunda do zabrane emitovanja spota.
  • Rukovodstvo RTS je još jednom pokazalo neoprostivo odsustvo profesionalnosti, savesti i nedostatak minimuma morala emitujući spot i posle izrečene zabrane

U izbornom spotu Srpske napredne stranke, koji se emituje poslednjih sedam dana na svim tv stanicama od jutra do mraka, i u kojem predsednik naprdnjaka i Srbije zloupotrebljava devojčicu da bi se hvalio onim što je njegov inače eksploatatorski režim „uradio za građane“, većina ljudi-građana Srbije su osetili nelagodu i neprijatnost zbog zloupotrebe i iskorišćavanja deteta u separatne partijske, političke svrhe.

Odmah su počeli  javni protesti i ispoljavanje nezadovoljstva građana, javnih ličnosti i političkih partija i pokreta u mnogim profesionalnim elektronskim i štampanim medijima koji su tražili da se odmah prekine sa emitovanjem ovog neukusnog i bljutavog spota. Zahtevali su da se on zabrani. To je zatraženo i od REM (Saveta regulatornog tela za elektronske medije).

Pogotovu se protest pojačao i broj negativnih komentara uvećao kad je i kolega Cvijetin Milivojević dokazao da je ovaj spot ustvari prekopirani reklamni materijal iz Hitlerove ere nacističke Nemačke.

Taj slogan „Za našu decu“ koji sada koristi vladajuća stranka SNS i A. Vučić u ovom spotu jeste „prevod slogana s kojim su nemački nacisti izašli na izbore 1934. i 1936. godine“, istakao je Milivojević i pokazao, priložio i originalni plakat iz 30-tih godina 20. veka iz nacističke Nemačke.

Treba istaći, u predizbornom spotu SNS-a došlo je do zloupotrebe deteta i povrede Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Da Vas podsetimo:  Marinka Tepić: Ovo je pljačka godine (100 miliona evra), skandal nad skandalima

Odlukom REM-a naloženo je pružaocima medijskih usluga da se emitovanje ovog spota SNS-a prekine u roku od 24 sata.

I predsednik Srbije je najavio (29. maja) da će Srpska napredna stranka povući predizborni spot sa detetom ukoliko državni organi tako odluče. Isto je ponovio i sinoć.

Ali je nadobudni i prepotentni predsednik odmah dodao „da bi mu ipak odluka nadležnih organa da povuče spot bila čudna, jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji?!”. I još, na kraju, nervozno dodao: “A što da se zabrani? Zloupotreba deteta”?

Očigledno je da Vučić ne razume u čemu je nezakonitost njegovog čina, u čemu se sastoji kršenje prava deteta i u čemu se sastoji zloupotreba deteta.

Uzalud mu diploma Pravnog fakulteta, on to ne zna.

::::::::::::::::::::::::::::

I sajtovi treba da uklone spot

Zabrana emitovanja spota podrazumeva da i mnogi sajtovi, portali uklone zabranjeni spot sa svojih stranica. Biće baš zanimljivo pratiti ko će to od sajtova učiniti.

::::::::::::::::::::::::::::

I sav ovaj cirkus posle emitovanja spornog spota nastavio se i posle odluke REM-a da spot zabrani. RTS je emitovao taj odvratni spot i po završetku 2. Dnevnika 1. juna, čekajući valjda da istekne i poslednja sekunda do zabrane emitovanja spota. Ili krijući se valjda iza nekih birokratskih izgovora.

Na taj način Rukovodstvo RTS je još jednom pokazalo neoprostivo odsustvo profesionalnosti, savesti i nedostatak minimuma morala emitujući spot i posle izrečene zabrane. Etički i novinarski kodeks time su pogaženi i to nije prvi put da RTS čini ignorišući osnovne elemente pristojnosti.

Tako su nemoralno emitovali zabranjeni spot do poslednjeg daha, do poslednje sekunde od 24 časa.

A i predsednik SNS i njegova partija nisu povukli spot posle izrečene zabrane, kako je predsednik javno, u dva navrata bio najavio. Eto koliko vredi i traje njegovo obećanje i data reč.

Da Vas podsetimo:  „Dobrotvor“ penzionera Aleksandar Vučić

Jovo Vukelić
Izvor: izmedjusnaijave.rs

2 KOMENTARA

  1. MISLE I NA DECU, HA..HA..HANANA?

    Najnovi predizborni spot SNS „Za našu decu“ više za njihovu, ne za našu, REM je, kako kažu, neopravdano je zabranio njegovo emitovanje zbog navodnog zlostavstanja maloletne devojčice (ima samo šest godina). Da li REM razume, da je čelnik stranke na vlasti, samo objasnio devojčici šta su autoputevi, škole, vrhunska dostignuća privrede i države u celini, da će vratiti očeve iz inostranstva, koje je oterala prethodna vlast (Koštuničine, Tadićeva, Dačićeva), a ne AV. Devojčica je sve razumela q joj je rečeno i ohrabrena je velikim rastom ekonomije, privrede i cele držsve, a pri tome nije joj rečeno da smo po plati, penziji i standardu na začelju Evrope i pored reklamiranja rasta u svim oblastima. Došlo neko vreme da ne može ni da se pohvali bajkolažno i hvalospeve. Uzurpacija javna medija informisanja!

  2. VUČIĆEV RTS1 AUTOBUS
    Nema u Srbiji prave i argumentovane kritike, nema ni opozicije koja može ovom srbožderu da stavi klin u točkove i tako spasi Srbiju. On je uzjao na taj autobus marke „RTS1“ i vozi Srbiju u potpunu propast. Pošto to ni opozicija ni narod još ne vide, treba ga pogurati da vozi još brže ovu Srbiju u potpun sunovrat. Kad je bal nek’ je bal. Žalosno je što Srbija nema takve koji bi ovu budalu strpali na odavno zasluženu robiju. Hvala…
    P.Sajdžo 2020

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime