RTS, vaše pravo da znate o suzavcu u Hongkongu, ali ne i u Podgorici

0
602
Foto: RTS , printscreen

Zašto se RTS i Politika prave da se u Crnoj Gori ništa ne dešava?

U nedelju 29. decembra Srbi širom regiona okupili su se na ulicama i u hramovima da izraze neslaganje sa usvajanjem spornog zakona u Crnoj Gori. Protesti sa više hiljada ili stotina učesnika održani su u Podgorici, Pljevljima, Gacku, Baru, Beranama, Herceg Novom, Foči, Žabljaju, Nikšiću, Trebinju, Palama, Leskovcu, Nišu…

No, u internet izdanjima glavnih i najčitanijih medija u Srbiji, sa časnim izuzetkom Večernjih novostiKurira i Informera, gotovo da nema ni reči o ovim dešavanjima, koja povremeno poprimaju i dramatične obrise jer su zabeleženi i fizički sukobi između građana i policije.

Ako smo od N1 i Blica mogli očekivati da prećutkuju i marginalizuju ova dešavanja, upadljivo je ćutanje RTS-a, koji ne samo što u dnevniku ovome nije posvetio nijednu jedinu reč, već se ni na njegovom internet portalu o pomenutim dešavanjima ne može naći gotovo nijedna informacija.

Politika je otišla i korak dalje pa prenela saopštenje crnogorske policije pod naslovom ”građani kamenovali policiju u Crnoj Gori”, dok se nijednom rečju na njihovom sajtu ne pominju niti protesti u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Srbiji, niti činjenica da je policija bacila suzavac na građane okupljene kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Tako se potvrdilo da građani Srbije ne mogu da računaju da će ih dva glavna državna medija obavestiti da njihovi sunarodnici gutaju suzavac u susednoj državi, za razliku od situacije kada policija upotrebi suzavac u HongkonguVenecueli, ili Egiptu,  što internet tim redakcije Radio televizije Srbije nikada ne propusti da prenese.

Izvor: Novi Standard

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime