Rubikon

1
2524

Onom svojom odlukom (koju je navodno navestila bačena kocka), dao je Cezar ime pojmu koji kazuje stav bez alternative, ali uvek ima posledice!

Američki poslušnik drčni Makron i odlazeća bakica Angela, oboje vidno gubitnici u izabranim predstavnicima za novi saziv EP, pokušaju ipak svoj labuđi pev, da ikako nateraju „faktora mira i stabilnosti u regionu i šire“ da napokon pređe „kosovski rubikon“ i upiše se u naročito „hrabre“, ko severomakedonac Zoki, ili montenegrin don Milo!

Beogradski angažovani plaćenici tuđih interesa, što uporno pišu i razglabaju o Parizu kao nekakvom sudnjem danu, tako jačajući propagandnu priču o značaju pariskog susreta kao nekakvog srpskog Rubikona, ipak zaboravljaju da Srbi odavno imaju dva različita pojma koji označavaju isto delo.

Srbi naime koriste izraz „bečka sobarica“ i „francuska sobarica“, u potpuno različitom značenju iste rabote!

Samo, „bečka sobarica“ je naivna i neobaveštena, te nije ni svesna svog postupka i posledice istog, što kod dela publike izaziva hrišćansku samilost i osudu onog pokvarenjaka koji samo zloupotrebljava sirotu devojku, dok je „francuska sobarica“ prevejana profesionalka, koja vešto glumi naivno devojče, dok potura zle namere da pokupi korist, ali bez učinjene usluge!

Kako su do sada sa beogradskim kolaborantima u nekoliko navrata igrali igre i „bečke i francuske sobarice“ razni EU pokvarenjaci, i vatikanski sveci, i NATO silnici, i kaubojski drski nasrtljivci (o okolnim poltrončićima moćnih, ne treba ni razglabati), to je za očekivati da se srpski tim ipak rukovodi onom mudrom izrekom kneza Miloša Obrenovića, kada je u Carigrad slao prvog srpskog poslanika, da lobira za nezavisnu prosrpsku Srbiju!

Dva veka su dovoljan iskustveni period, da Srbi nauče šta je prioritet u razgovorima sa onima koji ne žele dobro srpskom narodu, ali vešto lažu za naivne, te da ne otsedaju u pariskom hotelu već u ambasadi Srbije, jer je to ipak srpska teritorija makar i u Parizu, gde pravih Francuza danas takoreći odavno i nema!

Da Vas podsetimo:  Rezolucija o Srebrenici - uloge, motivi, posledice

Uostalom, Makron i bakica Angela se već igraju i bečke i francuske sobarice, nagađajući se oko buduće briselske vlade, a Srbija od te igre nema baš nikakve vajde!

Srpski predstavnici eventualnog susreta u Parizu, mogu samo da posete trg kralja Petra i Aleksandra, te polože cveće na spomenik Karađorđevića koji su realizovali veliku srpsku podvalu, jer su bili bečke sobarice a ne srpski sobari, u evropskom hotelu!

Možda i da ministar-pevač nadahnuto i otpeva „OJ SRBIJO, MILA MATI……, pritom za svaki slučaj u ruci držeći saksiju sa cvetom!

Ako pariskog susreta uopšte i bude, između dve sesije „žutih prsluka“ ili uspešne akcije islamskih ekstremista, Pariz je to, nikad se ne zna čija sobarica igra za angažman!

Ipak, srpski predstavnici da se sete, da je i zvono katedrale NOTR DAM slavilo pobedu srpskog oružja na Kosovu,te da oni danas nikako ne izvade jezičak preostalim srpskim zvonima na Kosovu!

Vladimir Frolov
Izvor: srpskistav.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime