Ručak iz rerne: Krompir i špargla

0
177

Probajte i uverite se zbog čega svi obožavaju ovo jelo.

Sastojci :

1 kg krompira
1 glavica luka
15 stabljika špargle (ili koliko imate)
2 jajeta
2 kašike brašna
100 ml mleka ili jogurt
kašika suvog začina
so i biber po ukusu
3-4 kašike ulja

Ostalo ako želite: suhomesnati proizvodi i malo sira

Priprema:

Šparglu operite, odrežite krajeve i prokuvajte u slanoj vodi oko 10 minuta.

Izmešajte krompir isečen na kolutove sa lukom i začinima. Stavite u tepsiju, odozgo poređajte šparglu sve zalijte vodom (može i ona u kojoj se kuvala špargla). Prelijte uljem, poklopite i pecite na 240 stepeni oko 30 minuta. Umutite jaja, brašno, mleko, malo soli pa prelijte preko pečenog, odozgo ako želite stavite malo sira ili kajmaka, suhomesnatog..Vratite u rernu da se dopeče još deset minuta. Prijatno!

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime