Ruka prijatelja: Oživljavanje sela u Srbiji

2
1509

 

OŽIVLJAVANJE SELA, ZBRINJAVANJE SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA I SPAŠAVANJE OD PROPADANJA SEOSKIH DOMAĆINSTAVA

 

logo ruka prijateqa

Udruženje “Ruka prijatelja”, Raška

30898_0801-kursumlija-napustena-sela-foto-a-stankovic_f

Humanitarno udruženje „Ruka prijatelja“ započinje akciju zbrinjavanja socijalno ugroženih porodica.

Naime ideja je sledeća: Vođeni podatkom da na teritoriji Eparhije Žičke ima oko 17.000 napuštenih domaćinstava došli smo na ideju da porodice i pojedinci koji žive u gradovima a imaju napušteno domaćinstvo na selu, koje propada, i o kome niko ne brine, da svoje domaćinstvo daju na korišćenje socijalno ugroženim porodicama. Porodice koje bi se tu doselile bi za uzvrat održavale domaćinstvo i samim tim ga sačuvali od propadanja a njive bi bile obrađene a ne zapuštene i zarasle korovom.

OVA AKCIJA IMA TROSTRUKU DOBIT: OŽIVLJAVANJE SELA, ZBRINJAVANJE SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA I SPAŠAVANJE OD PROPADANJA SEOSKIH DOMAĆINSTAVA!!

Humanitarno udruženje „Ruka prijatelja“ poseduje svoju bazu podataka o socijalno ugroženim porodicama među kojima su većina pošteni ljudi koji ne mogu sami da stvore sebi dom i poboljšaju uslove života jer su od rođenja siromašni i znaju samo za tugu i puko preživljavanje. Iz baze podataka smo izbrisali porodice kojima je jedan ili više članova porodice alkoholičar ili narkoman, iz razloga što takvim porodicama treba druga vrsta pomoći (lekarska) a mi to ne možemo da im pružimo. Zato molimo da se svi zainteresovani jave na meil adresu udruženja: rukaprijatelja@gmail.com

Unapred zahvalni

facebookreportermonitor

like-button.net here

wordpress-themes.org here

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime