Rusija se pobediti ne može!

1
118

Pola dana posle najavljenog početka ruske invazije (koja, uzgred rečeno, nije počela i nikako da počne) traje li traje rusofobno orgijanje po beogradskim medijima! U najnovijim izveštajima javljaju da su „Ukrajinci danas podigli nacionalne zastave kako bi povodom „Dana jedinstva“ pokazali zajedništvo pred pretnjom od ruske invazije, koja bi, po tvrdnjama zapadnih sila – mogla biti neizbežna! (!?!)

Izvesni Mikola sa štanda za prodaju kafe u centru Kijeva izjavio je još, prenose beogradski mediji, da se „Ukrajinci nisu uplašili“, da „zastavama pokazuju da se ne boje“! A Rusi samo što nisu, nego, nikako da počnu.

Drugi javljaju da su Ukrajinci spremni da brane zemlju po svaku cenu, kako im Rusija usađuje strah u kosti ali su oni smireni, sve je dakle spremno i smireno, samo nema ruske invazije!

Dalje javljaju da „ruska vojska jeste bolje opremljena od ukrajinske, ali, ura, Rusi nemaju iskustvo neophodno za rat ovakvih razmera“, ono što su radili po Siriji, po Gruziji, po Pridnestrovlju nije ni blizu onog što ih čeka u Ukrajini! Jedino, Rusi nikako da počnu tu invaziju!

A tek srceparajuće priče beogradskih medija sa „prve linije fronta“, tamo negde blizu Donjecka i Luganska, o ukrajinskim domaćicama, o starinama, o majkama devetoro dece, o bakama kraj peći, koji, srce čoveku da raspukne od žalosti, čekaju omražene Ruse, poručuju da se ne boje, spremili su puške, snajpere, satare, kamenice, nagazne mine, petarde, praćke, samo, avaj, Rusa nema, invazija nikako da počne.

Pa onda neki nesrećni ekspert iz Kijeva, čije je znanje na nivou beogradskih eksperata na slične teme, koji, ura, zna kako će Rusi napasti. „Glavi pravac udara, veli, bio bi sa severo-istoka“, a Belorusija i Krim bi odvlačili pažnju ukrajinskim generalima stratezima koji ne bi uspeli da isprate liniju glavnog udara, pa bi zatim Rusi upali u Donbas… Kaliko je samo lukav ovaj Ruski plan.

Da Vas podsetimo:  NATOVCI PO CRNOJ GORI SVETLO GASE!

Dalje, Rusi svakodnevno pucaju na jadne Ukrajince na liniji razdvajanja, situacija je ratna, vreme je hladno, a ponekad pada i sneg! U rovovima je blato, ali su ukrajinski vojnici nasmejani! Ura! U ukrajinskoj vojsci je 25 posto žena! Ma sve je spremno, samo, ruske invazije nema! Da ne zaboravim, na jednoj fotografiji vidi se i lutka sa Putinovim likom, na njoj ukrajinski heroji vežbaju gađanje, sva je, inače, izrešetana.

Itd, itd, po vas celi dan bi čovek imao šta da čita o herojstvu, o čojstvu, o junaštvu tih Ukrajinaca, o njihovoj nepokolebljivosti, ugroženosti, o ogromnoj njihovoj žrtvi koju podnese, o pokvarenim Rusima koji samo što nisu, trebalo je jutros u tri da napadnu, ali, takvi kakvi su, ni to nisu u stanju.

A, šalu na stranu, kukavnog li posla, još kukavnijih objava i tekstova po beogradskim portalima. Da se čovek zapita, čitaju li ti ljudi ono što napišu? Od teksta u kome su tvrdili da je Rostov na Donu u Ukrajini pa naovamo da onog da su Rusi u septembru 2021. na liniji razdvajanja, valjda u napadu, jer, Rusi stalno napadaju i provociraju, koristili nagazne mine!

A da su ovi vajni beogradski eksperti i pisci samo ponešto iz istorije pročitali znali bi tek istinu, sto puta proverenu, da se Rusija pobediti ne može! Najmanje ovakvom bednom propagandom. Probao je Napoleon, probali su posle Hitler i Nemci, probali su još mnogi, sada Englezi i Amerikanci, ali, nisu daleko dogurali. Paulus na Staljingrad krenuo sa skoro milion vojnika i hiljadama tenkova, iz Staljingrada, u Nemačku se vratilo tek 5.000 njegovih saboraca! Istorija je učiteljica života, samo, ko danas još čita istorijske lekcije.

A da su vajni beogradski eksperti i pisci čitali malo šta od istorije, da su bar nešto čitali, znali bi koji je narod platio najveću cenu oslobođenja Evrope u Drugom svetskom ratu, znali bi za onih 22 miliona žrtava… Znali bi da su kosti ruskog vojnika posejane od Moskve, Staljingrada preko Varšave, Beča, Beograda, sve do Berlina…

Da Vas podsetimo:  Još jedan mrziteljski grafit na zagrebačkim ulicama

Zato je ovo što danas čitamo toliko tužno i toliko jadno!

autor:Zoran Šaponjić

https://iskra.co/

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime