Ruska istoričarka prenela poruku Putinu: „Srbi su me zamolili da vam se poklonim“ (VIDEO)

0
147

Natalija Naročnicka, poznati ruski istoričar, boravila je ovih dana u Srbiji a svoje utiske i poruke prenela je direktno ruskom lideru Vladimiru Putinu.

Između ostalog, ona je rekla da Srbi danas sa nadom gledaju na Rusiju i očekuju da u aktuelnom egzistencijalnom sukobu ne pristane na kompromis.

„Upravo sam doputovala iz Srbije. Kada biste znali kako Srbi sada s nadom gledaju na Rusiju, kako očekuju da Rusija ne skrene sa ovog puta, da ne pristane na kompromis, da izdrži do kraja u ovom egzistencijalnom sukobu – sukobu ne samo oko Ukrajine, već, kao što ste i vi više puta govorili, u sudaru različitih projekata budućnosti čovečanstva, posebno hrišćanskog sveta. Istorija naših protivnika je bez ikakvih moralnih ciljeva“, rekla je ona Putinu na svečanosti povodom desetogodišnjice osnivanja Ruskog istorijskog i Ruskog vojno-istorijskog društva.

Kako je istakla, Rusija ide napred, ne vraća Srednji vek, već čuva tradicionalne vrednosti.

„Prenosim vam divljenje srpskog naroda, srpskih akademika, sedokosih naučnika, koji su preživeli otimanje Kosova, raspad Jugoslavije, sve, sve, sve. Vladimire Vladimiroviču, Srbi su me zamolili da vam se duboko poklonim – znate li zašto? Rekli su da više nema države, rukovodstva i lidera sa takvom neviđenom nacionalnom državnom voljom. Molimo se za vas, vašu odlučnost, zajedno sa Srbima“, zaključila je Naročnicka.

Ona je tokom boravka u Srbiji bila gost Srpske akademije nauka i umetnosti, gde ima status inostranog člana, Matice srpske, a razgovarala je, kako je rekla, i sa episkopom bačkim Irinejom i mnogim drugim., govorila u Matici srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime