Ruski marš: Prodali su Kosovo

0
957

Ruski marš4.novembra u Moskvi je na Dan narodnog jedinsva organizovan tradicionalni ”Ruski marš”, u kojem je učestvovalo oko 15 hiljada moskovljana. Interesantnoje to da je jedna od parola marša glasila: ”Vučić i Dačić su prodali Kosovo Briselu i Albancima!

Podržavamo kosovske Srbe u bojkotu izbora 3. novembra!” Takvo interesovanje za srpsku unutrašnju politiku se može jednostavno objasniti – jedan od organizatora marša je bio Ilja Gorjačev, koji se u iščekivanju ekstradicije nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu. I pored toga, on aktivno učestvuje ne samo u ruskoj, već i u srpskoj politici. Kao objašnjenje za podršku bojkota Ilja Gorjačev je objavio tekst. Podrška bojkota se objašnjava tesnim vezama Ilje Gorjačeva sa DSS, SRS i pokretom ”Dveri”. Takođe se da primetiti, da je jedna od parola marša bila: ”Sloboda za Ilju Gorjačeva!”

Podsećamo da je Ilja Gorjačev društveno-politički radnik, publicista pisac i istoričar balkanista. Gorjačev je osnivač i lider organiacije ”Ruski Obraz”, koji se kasnije raširio, i na njegovoj osnovi je nastala ”Desna konzervativna alijansa”.

2001. godine Gorjačev je bio nagrađen od strane Aleksija II patrijaršijskom diplomom ”Za doprinos Pravoslavlju i njegov razvoj”. 2004. godine je završio Državni fakultet humanističkih nauka. Specijalizacija: Balkan. Od 2006-2007. g. Je bio član centralnog komiteta partije ”Narodni Savez”. Od 2006-2007. g. Je bio pomoćnik deputata Ruske Državne Dume Nikolaja Kurjanoviča. Od 2007-2009. je bio rukovodilac odeljenja za veze sa javnošću Prvog pravoslavnog televizijskog kanala ”Spas”. 2008-2010. je bio pomoćnik deputata Ruske Državne Dume Viktora Vodolackog.

Izvor: srbin.info

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime