Ruski spasioci ispraćeni iz Beograda

0
895

rusi

Specijalne spasilačke jedinice Ruskog ministarstva za vanredne situacije “Lider” i “Centrospas”, koje su stigle 16. maja u Srbiju da pruže nesebičnu i iskrenu pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima, danas su napustile Beograd.

Na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu jutros nije bilo nijednog predstavnika zvaničnih srpskih vlasti. Verovatno niko od njih nije našao za shodno da nakloni barem malo svog vremena ljudima, koji su, rizikujući svoje sopstvene živote, spašavali živote ugroženih srpskih građana i nudili im svu neophodnu medicinsku i higijensku pomoć. Da ne govorimo o činjenici, da je iz Rusije u Srbiju stiglo više od 100 tona humanitarne pomoći, dok akcije sakupljanja pomoći i dalje traju širom te države!

rusi1

Uoči samog polaska ruskog aviona delegacija Srpskog sabora Zavetnici ispratila je 76 ruskih spasilaca, koji su se odazvali Srbiji u najtežem trenutku. Predsednik Zavetnika, Stefan Stamenkovski, uručio je komandantima spasilačkih jedinica zahvalnice za iskazanu ljubav, veliki trud i nesebičnu pomoć srpskom narodu. U znak uspomene na Srbiju i njen narod ruskim spasilačkim jedinicama uručene su i dve srpske zastave i, na njihovu želju, transparent na kojem je ruskim jezikom ispisan slogan: “Slava Rusiji”.

Tom prilikom, predsednik Zavetnika je istakao: “Velika vam hvala, naša ruska braćo, za sve što ste učinili za Srbiju. Vi ste danas zajedno sa nama kao što su nekada naši preci bili.”

rusi2
Zahvalni srpski narod nikada neće zaboraviti bratsku pomoć i solidarnost Rusije u prošlim i budućim vekovima.

Autor: Danijel Igrec

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime