S kojim „poštenim momcima“ je Vučić razgovarao?

3
669
Vučić (Foto: Jutjub)

Danima kruži saga o prisluškivanju predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, koja je na ivici toga da postane „rijaliti“, kao i sve drugo u ovoj zemlji. Vučić zna da je neko „zloupotrebljavao“ njegove telefonske razgovore u nameri da bi izvršio „državni udar“, iako ni sam nije siguran šta taj termin znači i u koju svrhu se može upotrebiti. Zna da neko ima zle namere, ali nijednog trenutka nije odgovorio sa kim je razgovarao u trenucima kada je navodno bio prisluškivan, da li su u pitanju neki „loši momci“ iz kriminalnih krugova, pošto je jasno da je prisluškivanje zabranjeno, osim u situacijama kada sud donese odluku o tome ukoliko postoje jasni dokazi da su lica koja se prisluškuju umešana u najteža krivična dela.

Vučić tvrdi da nikada nije razgovarao sa „sumnjivim osobama“, niti da je u kontaktu sa ljudima iz kriminalnog miljea i da su njegovi razgovori prisluškivani zbog „zlih namera“.

Pošto on sam svakodnevno potencira da su drugi lopovi, kriminalci, secikese, a da je on pošten čovek i da samo sa takvima razgovara, zbog čega je problem u ovom slučaju da otkrije imena ljudi sa kojima je razgovarao ukoliko su „čisti“.

Prvi čovek države, međutim, smatra da je prisluškivan, a ne zapita se ako je to tačno, zbog čega je sud dao dozvolu za to, iako su ovlašćenja o prisluškivanju Ustavom utvrđena.

Nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić jednom prilikom je kazao za Direktno.rs da je za prisluškivanje isključivo potrebna odluka suda i to ako je prisluškivanje jedini način da se suzbiju kriminalne aktivnosti.

– Ustav je eksplicitan. Samo u slučaju borbe protiv kriminaliteta i zaštite državne bezbednosti dozvoljeno je prisluškivanje, ali takođe sud mora da donese tu odluku ukoliko su razlozi za to neizbežni – kazao je Šabić.

Da Vas podsetimo:  Sve manje lekara opšte prakse u Novom Sadu, jedan doktor pokriva 40 odsto više građana nego što je propisano

Ukoliko je Vučić prisluškivan, dakle, sud je morao da donese tu odluku, a dozvola se izdaje samo na obrazložen predlog policije sa jasnim dokazima da su lica umešana u izvršenje najtežih krivičnih dela.

Zašto je policija u ovom slučaju prisluškivala Vučića u razgovoru sa nepoznatim licima ukoliko su oni zaista pošteni i zašto je sud dao to odobrenje ukoliko ne postoji nikakvih sumnji koje bi mogle da ukazuju na kriminalitet i teška krivična dela?

Odatle proizilazi da ako je neko zaista zloupotrebio Vučićeve razgovore i protivzakonito ga prisluškivao, onda predsedniku države ne bi trebalo da bude problem da kaže sa kim je to razgovarao. Međutim, Vučić nije otkrio imena tih osoba, a kamoli razloge njihovog razgovora.

Umesto toga, preko režimskih medija napao je bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i time dodatno razbuktao plamen netrpeljivosti i rata između klanova u SNS-u.

Da bi se razrešile sve dileme o aferi „prisluškivanja“, dovoljno je „samo“ da Vučić kaže sa kim je razgovarao, da tužilaštvo dođe u posed materijala tih razgovora i sve bi u tom slučaju bilo jasnije.

Takođe, ukoliko je neko zaista bez dozvole prisluškivao predsednika, to je ozbiljno krivično delo i osobe umešane u to bi morale ekpresno da budu procesuirane.

– Razlika između pravne države i ove sramote od države, jeste u tome što kad u ozbiljnoj državi neko prisluškuje predsednika, vi tog čoveka lišite slobode, a ovde idete u tabloide – istakao je nedavno advokat Božo Prelević u razgovoru sa naš portal.

Međutim, ništa od navedenog se nije desilo.

Sa time se okleva, a Vučić naravno ne govori ni o kojim osobama se radi, a kamoli o sadržaju razgovora. Ukoliko nema razloga ništa da krije, zašto ipak prikriva s kim je i o čemu razgovarao i zašto nisu procesuirane osobe za koje tvrdi da su počinili krivično delo u slučaju prisluškivanja?

Da Vas podsetimo:  Kako smo od slogana „ZA NAŠU DECU“ došli u realnost da je ISPLATIVIJE slomiti nogu NEGO RODITI DETE!

Pitanja su jednostavna, ali odgovori su izgleda krajnje komplikovani. Zato ih verovatno još nema.

Izvor: Vaseljenska

3 KOMENTARA

  • Bojim se………
   Oni koji su organizirali petooktobarski prevrat, postavljali su svoje poslušnike i mjenjali ih po vlastitim potrebama !Prvo je Koštunica navodno pobijedioMiloševića
   i postao prva ličnost u Drzavi. Iako zapad ideološki neprihvatljiv zapadu, odradio je svoj dio i bio „potopljen“ Djindjićevom naglom popularnošću. Kao najjača ličnost Srbije Djindjić je toliko promojenio „ponašanje“ prema zapadu, da su njega smjenili na “poprilično grub način“. Tadić je otpočeo očiglednu VELEIZDAJU, ali nije išao do kraja, a „štafetu“ veleizdaje su nastavili Toma Nikolić i Vučić . Od Koštunice do Vućića lošeg je uvjek zamjenjivao još gori. Realno opozicija ne postoji!
   Bojim se da se prljava igra nastavi kao i do sada i da se energija Naroda iskoristi u smjenjivanju Vučića i ustoličavanju još gorega, u potpunoj suprotnosti sa zeljama i htijenjima Naroda !!!

 1. Bojim se da SVI zele da maknu Vučića sa političke scene………NAROD, zato što je puno toga upropastio i još više IZDAO …………. a “ ZAPAD “ zato što nije dovoljno upropastio i do kraja IZDAO!
  Obadvije strane se nadaju da će onaj novi, za njih biti bolji i uspješniji. Obadvije strane očekuju diagonalno suprotno , a zajednička im je samo zelja da se Vučko makne !
  Periferno je to, da li skandal o prisluškivanju je u Vučićevoj reziji ili nije. Kontradiktornosti i neistinite izjave su postale njegova rutina i više ne pretstavljaju “ vijest „! ! Dozlogrdio je svima , ali sada ni njemu nije lako !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime