SA ANOM U ISTORIJU, NIKAKO U BUDUĆNOST!

1
93

Kad je za sve nas (verujuće, ateiste i agnostike) Svevideći, Sveznajući, Svemogući, naravno i Predobri, predložio (čuj, predložio!) Anu Brnabić za predsednicu Vlade, bilo je to iznenađenje i čuđenje! Pisac ovih redova, staro džangrizalo i podmetač klipova u točkove svake vlasti i pretendenata na vlast, napisa da je to pametno, a ne čudno. Kao „žensko“, neće biti za pohvalu, ako nešto uradi dobro. Samo je sprovodila volju, Alfa mužjaka! A ako ne uradi: Šta ste od „ženskog“ i očekivali?

Sledeći svetli primer: Kad je Milka Planinc u pokojnoj Jugoslaviji postala predsednica Saveznog izvršnog veća, pričalo se da su joj muškarci, prethodno solidno zasravši, to omogućili kako bi ona za to bila kriva! I pokazala da žene nisu sposobne za visoke funkcije… Normalno, ali u po glasa (zbog njenog „seksualnog opredeljenja“), i da ostavi utisak na odgovarajuću „populaciju“ kod nas, „degenerisani Zapad“, ostale „manjine“, ljubitelje „modernosti“.

Sada je red da pogledamo, da li će posle Ane, biti potrebe za proverom ženskih sposobnosti? Nameće se lak i brz odgovor: neće, dovoljno je pokazala i pokazuje svaki dan! Prvo, da ne vidi razloge za proteste protiv vlasti. Zatim, da nije u redu protestovati protiv vlasti, na državni praznik. Oba puta u pitanju je njeno mišljenje i kao takvo sasvim legitimno, da slučajno (mada nije slučajno, vidi prethodno!), ona nije vlast. Zovimo ga kako hoćemo, gurajmo ga i u antologije specifične mudrosti zvane prodaja magle, testisa umesto bubrega…, kraće – gluposti. Nikako manipulacije, ona je mnogo ozbiljnije prirode. Samo ne zaboravimo dva puta pomenuto: nisu je žene ni izabrale, ni da njih predstavlja!

Anu je i dosad retko ko uzimao ozbiljno, videlo se da ni njoj mnogo šta nije jasno. Počev sa pitanjem: Otkud na tako visokoj funkciji? Treba li podsećati ko je sve, u istoriji Srbije, bio na njoj? Ali pre svega sada pred izbore, ne treba je uzimati za legitimnu predstavnicu žena, i sa sumnjom gledati žene na listama! Pogotovu to ne treba da čine žene, jer bi nesvesno, prihvatile mišljenje muškaraca. Nikako svih nego onih čije su reprezente američke feministkinje, svojevremeno zvale „muškim šovinističkim svinjama“.

Da Vas podsetimo:  TEHNIČKI PREGLED

Anino seksualno opredeljenje, kao i uvek, ostavimo po strani. Ali moramo voditi računa o tome da i zbog preovlađujućeg odnosa prema njemu, Ana nije valjan reprezent žena.

autor:Radovan Marjanović

https://www.kolubarske.rs/

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime