Sa cveta na cvet: pčelica Maja

0
1196

Preletači (ni)su OK

Nakon raskola u SRS-u i odvajanja njenih bivših stranačkih kolega Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića u Srpsku naprednu stranku, spekulisalo se da će im se pridružiti i Maja Gojković. Njen odgovor na to bio je osnivanje nove stranke-Narodne partije.

maja-preletacica

Maja Gojković navela je da ju je Vučić lično pozvao da priđe naprednjacima, ali da je njena Grupa građana “Maja Gojković” procenila da bi bolje rešenje bilo formiranje nove partije, što je i urađeno 2009. godine.

Iz Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića, kojoj je Narodna partija prišla, najavila je “veliki povratak u srpsku politiku”. Na izborima maja 2012. nastupila je na listi URS, ali je već u junu njena partija isključena iz članstva, jer je pregovarala sa DS-om o formiranju Vlade Srbije bez znanja ostalih članica URS. I pored toga, podržala je Vladu Srbije koju su formirali SNS-SPS-URS.

Iako je Maja Gojković početkom decembra 2012. godine obavestila javnost da Narodna partija, čiji je ona osnivač i predsednica, kolektivno pristupa SNS, to se nije dogodilo. Naime, Maja Gojković je postala članica Predsedništva SNS, ali je NP koja je u Skupštinu ušla na listi URS nastavila da prima sredstava iz budžeta.
Bila je kategorična da neće preći u URS i da Mlađana Dinkića viđa samo na televiziji, ali na kraju je svoju stranku priključila URS-u.

FoNet-URS-DINKIÆOd trača do – Ujedinjenih regiona

Gojkovićeva je u avgustu 2009. godine istakla i da sa liderom G17 plus – ne kontaktira. Krajem godine je ponovila da će partija na čijem je čelu pokušati sama da nastupa. A onda su, pet meseci kasnije, glasine postale realnost.
Istinomer
Maja Gojković je 2012. godine čak tvrdila da neće dati podršku vladi u kojoj budu naprednjaci.

Da Vas podsetimo:  Jasenovac – logor uništenja predstavlja kulminaciju zla u svekolikoj ljudskoj istoriji

Maja podržava…sve

Na parlamentarnim izborima Narodna partija je nastupila na izbornoj listi Ujedinjenih regiona Srbije, ali je već krajem juna izbačena iz URS-a jer je, kako su saopštili Regioni “samostalno pregovarala sa Tadićem o formiranju Vlade Srbije”. Vrlo brzo je obelodanjeno da će novu republičku vlast činiti SNS-SPS-URS.

A za SNS je tvrdila da nema kvaliteta, ni novih kadrova ali ni program koji bi ona podržala.

SNS je bez kvaliteta

Od kako su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić u drugoj polovini 2008. godine napustili radikale i napravili SNS, tako je krenula i priča da će im se u novoj stranci pridružiti bivša partijska koleginica Maja Gojković. Ona je, međutim, to odbacila i oktobra 2008. osniva svoju, Narodnu partiju.

Narodna partija je u parlament ušla na izbornoj listi URS-a, zatim je objavljno da kolektivno pristupa SNS-u, ali je i pored toga nastavila da prima novac iz državnog budžeta.

Stranci bez poslanika – 6.000 evra mesečno!

Da li Maja Gojković, članica predsedništva Srpske napredne stranke, preko Narodne partije, čiji je osnivač, dobija novac iz budžeta Srbije, iako ta stranka nema nijednog poslanika u parlamentu? Ovo pitanje nedavno je pokrenuto u medijima, ali nedoumice su i dalje ostale. Maja Gojković je pre neki dan odlučno odbacila

Mijomir Laketić

Istinomer

PODELI
Prethodni tekstPovratak Šešelja
Sledeći tekstOloš sa dna kace

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime