Sa Zlatibora kolektivna poseta Vučiću

2
947

2017-05-19_052830

Pošto državne raspikuće iz Vlade očigledno imaju nameru da nas nateraju na kolektivno iselenje da bi zlatiborske prirodne resurse i našu dedovinu poklonili misterioznim arapskim investitorima i njihovim pajtosima, “kompletnim idiotima iz vrha vlasti u Beogradu” – sutra dolazimo u prestonicu, nenarodnoj Vladi pod prozore, a pozivamo i Beograđane i sve građane Srbije da nam se, u 14 sati, pridruže pred Crkvom svetog Marka, odakle ćemo se spustiti u Nemanjinu – najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Čajetinci zahtevaju da predstavnike ove opštine sutra prime nadležni za “slučaj gondola” u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, uputili su i zahtev Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da predstavnicima ove lokalne samouprave, omogući uvid u kompletnu dokumentaciju, priloženu u slučaju izdavanja građevinske dozvole za projekat “Beograd na vodi”, da bi se uverili da li je i njegovog za tajnovitog investitora važila ista procedura za dobijanje građevinske dozvole.

– Mi branimo celu Srbiju, od Horgoša do Dragaša, od pokušaja klasične okupacije i otimačine od strane misterioznih stranih i domaćih tajkuna i kvaziinvestitora. Sutra stajemo i na čelo fronta protiv primene pogubnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom koji se odnosi na dozvolu strancima da, već od 1. septembra, mogu da kupuju našu zemlju, našu dedovinu i očevinu! Ako bismo to dozvolili, postali bismo zemlja bezemljaša i zato – ne damo Vučiću da nas, pod maglom “otvaranja evropskih poglavlja” daruje svojim nalogodavcima iz Brisela – rekao je Milan Stamatović.

Na pisarnici zgrade ministarstava u Nemanjinoj će “zaboravnom” Ministarstvu građevinarstva biti uručen spisak desetina kilograma dokumenata koja je, poslednjih godina, ova lokalna samouprava predala toj adresi radi dobijanja građevinske dozvole za gondolu, a zatim će Ministarstvu poljoprivrede i životne sredine biti predat zvanični prigovor na pokušaj besprizornog otimanja više od trećine teritorije opštine Čajetina, pod firmom formiranja “Parka prirode”. Zbog saučesništva u ovom “pravnom teroru” nad “slobodnom teritorijom Zlatibora”, na portirnici Vlade Srbije Čajetinci će predati zahtev za smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, i državnih sekretarki Stane Božović i Aleksandre Damnjanović, ako se utvrdi da ”Beograd na vodi” i ostali slični projekti nemaju kompletnu regularnu dokumentaciju.

Da Vas podsetimo:  Postaje li Srbija evropska deponija opasnog otpada

www.ozonpress.net

2 KOMENTARA

    • Bravo Stamatoviću. Da je bilo ovakvih stamatovića u Vojvodini ne bi Vojvodina već sada ostala bez gotovo trećine svoje površine koja je „mudrošću i providnošću“ vladajuće vrhuške rasprodata (ili podeljena) strancima ili kobajagi strancima-domaćim pljačkašima i probisvetima bez morala.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime