Sablasno! Mesto iz koga su ljudi otišli

2
2236

Na samo 45 kilometara od Ivanjice postoji mesto u kome kao da je vreme stalo. Bez prodavnice, pekare, pošte, Doma zdravlja, kafane i TV signala živi njih devetoro, zaboravljeni od svih.

Vreme skraćuju sećajući se lepših dana kada je ulicama ovog malog mesta svakodnevno šetalo na hiljade ljudi, u varoškoj kafani kuvalo i do 1000 kafa, i čitavo naselje vrvelo od života i rada. Danas su sivilo, učmalost i praznina jedini utisak koji ovaj „grad duhova“ ostavlja na prolaznike.

Dragan Bjelanović je pre nepunih 40 godina došao u Jasenovo sa vizijom bolje budućnosti. Danas, kao jedini stanovnik zgrade čiji je krov nekada delio sa 40 stanara, svedoči o starim, boljim vremenima koje je ova varoš živela.

Zlatno doba Jasenova obeležio je rad dve velike fabrike, pošte, banke, benzinske pumpe, klanice, dva gatera.

Danas, pored Dragana, u „glavnoj čaršiji“ živi još osmoro ljudi, gotovo odsečeni od sveta.

Izvor: infoliga.rs

2 KOMENTARA

  1. Komunisti privode kraju zakletvu titu,da sa njegovog puta neće skrenuti.Već otvoreno govore o masovnom naseljavanju arapa.Pre nekoliko dana se oglasio tako jedan iz ministarstva,danas njihov glasogovornik onaj peder,kako treba naseliti arape u prazne Srpske kuće,da se zemlja ne zaparloži.Šiptari su pre sukoba,PRVO OČISTILI SVOJE REDOVE,onda su zavladali celim KIM.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime