“Sačuvajmo Republiku Srpsku!”

0
971

Srpski-sabor-ZavetniciU ponedeljak, 11. januara u 17.00 časova u Domu Sindikata u Beogradu održaće se skup “Sačuvajmo Republiku Srpsku!”, najavljeno je na konferenciji u Knez Mihailovoj. Srpski sabor Zavetnici organizovao je u centru Beograda javnu konferenciju za novinare u okviru kampanje „Sačuvajmo Republiku Srpsku“. Građani su u redovima čekali da pruže podršku proglasu u kojem se ističe da je nepohodna solidarnost sa Republikom Srpskom koja se danas nalazi na udaru zapadnih centara moći i vlasti u Sarajevu, koje pokušavaju da sprovedu unitarizaciju Bosne i Hercegovine i ukinu samostalnost Republike Srpske.

index

U izjavi za novinare, predsednik pokreta Stefan Stamenkovski naglasio je da Zavetnici u preko 30 gradova Srbije sprovode kampanju „Sačuvajmo Republiku Srpsku“ sa ciljem da upozore javnost na velike udare na institucije Republike Srpske i pokušaje da se izvrši revizija Dejtonskog sporazuma.

zavet1

On je istakao da je rukovodstvo u Beogradu dužno da se odgovorno postavi prema pitanju Republike Srpske i pruži neophodnu podršku, s obzirom na to da je Republika Srbija garant Dejtonskog mirovnog ugovora. Portparol Zavetnika, Milica Đurđević, pozvala je građane na veliki skup u Domu sindikata, koji će biti održan 11. januara u 17 časova pod nazivom „Sačuvajmo Republiku Srpsku!“ , a na kome će pored zvaničnih predstavnika Republike Srpske, prisustvovati i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života.

zavet2

„Tokom poslednjih 20 godina samovoljom Visokog predstavnika Republici Srpskoj oduzeto je preko 60 entitetskih nadležnosti u korist stvaranja neustavnih institucija BiH.”, podsetila je Đurđevićeva. “Srpski sabor Zavetnici pruža punu podršku državnom rukovodstvu i srpskom narodu sa zapadne strane Drine i čestita im Dan Republike Srpske, kao dan najveće srpske pobede poslednjih decenija”, poručeno je sa konferencije.

Zavetnici

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime