SAD će proći kao SSSR

0
1020

Russia PutinRuski predsjednik Vladimir Putin kazao je sa Sjedinjenim Američkim Državama nijesu potrebni saveznici, već vazali, a Moskva sebe ne vidi u toj ulozi.

“SAD nijesu potrebni saveznici, nego vazali. Rusija ne vidi sebe u takvom sistemu odnosa”, rekao je Putin i dodao da je rukovodstvo SSSR-a poslije Drugog svjetskog rata pomoću sile nametalo svoj model zemljama istočne Evrope.

“To treba priznati”, rekao je Putin, ističući da to sada čine SAD, zbog čega ih čeka ista sudbina kao i SSSR.

On je rekao da Rusija nije ta strana koja je narušila odnose sa Zapadom.

Glavnim uslovom za poboljšanje odnosa sa zapadnim zemljama Putin je nazvao – poštovanje prema Rusiji.

Putin je danas u emisiji „Direktna linija“ kazao da sankcije protiv njegove zemlje neće skoro biti ukinute zato što geopolitički partneri Rusije „žele da ometu razvoj“ te države.

Vladimir Putin 113 Rusija nikad neće biti američki vazal, SAD će proći kao SSSR

Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da „Rusija nije Iran„, prenijeli su ruski mediji.

Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute.

Komentarišući trenutnu geopolitičku i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi Rusija, njen predsjednik je poručio: „Moramo da iskoristimo tu situaciju u našu korist. Mi to možemo„.

“Za zdravu ekonomsku politiku, morate imate mozga. Međutim, ako hoćete da vam ljudi vjeruju, morate imate srce. Morate se stopiti sa tim narodom, osjetiti sta ih muči i kako izgledaju njihovi životi. Zato nam narod vjeruje, mi to radimo„, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje bivšeg ministra finansija Aleksaje Kudrina.

Da Vas podsetimo:  Nada i Milan su želeli slobodu i sa TROJE DECE nastavili život u kući OD SLAME

Putin je rekao da nijedna prijetnja ne može da ugrozi Rusiju ako se „narod drži zajedno i ako se održi politička stabilnost“.

Putin je rekao i da se svijet nalazi pred teškim vremenom, a da dio odgovornosti za to ide i na račun SAD.

„Javni dug SAD je znak za uzbunu, ne samo za američku javnost, već i za čitavu planetu„, rekao je Putin.

Vladimir Putin 114 Rusija nikad neće biti američki vazal, SAD će proći kao SSSR

Na pitanje o ukidanju zabrane isporuke protivvazdušnih raketnih sistema S-300 Iranu, koju je, kao predsjednik, uveo Dmitrij Medvedev 2010. godine, Putin je odgovorio da „Iran pokazuje spremnost za kompromis, i da se njihova politika razlikuje od one u trenutku zabrane“.

„Primjedbe Zapada na ovu našu odluku su malo neosnovane. Sankcije o isporuci oružja ne uključuju rakete S 300, iz prostog razloga što to nije oružje za napad, već za odbranu. A ako malo bolje otvorite oči, vidjećete da najveću količinu oružja u tom dijelu svijeta uvoze Amerikanci. Razmislite o tome„, rekao je Putin.

Ruski vojnici ne ratuju u Ukrajini, kazao je on, a Rusija se u međunarodnim odnosima ne rukovodi simpatijama, nego interesima zemlje.

„Ruska vojska ne ratuje u Ukrajini. Ne možemo da biramo partnere. U našem poslu ne možemo da se rukovodimo time da li nekoga volimo ili ne, nego interesima zemlje„, rekao je Putin, dodajući da ne pravi razliku između ruskog i ukrajinskog naroda.

Vladimir Putin 111 Rusija nikad neće biti američki vazal, SAD će proći kao SSSR

On je istakao da je Rusija zainteresovana da ekonomija Ukrajine izađe iz krize, jer želi blagostanje na svojim granicama.

Putin je kazao da od rukovodstva Ukrajine očekuje ravnoparavan tretman, kao i poštovanje mirovnog sporazuma iz Minska.

Da Vas podsetimo:  Izborni inženjering

On je rekao da nije istina da mu je Porošenko tokom pregovora u Minsku ponudio da preuzme Donbas i dodao da Rusija nema imperijalističke ambicije.

Putin 13. put učestvuje u emisiji „Direktna linija“, gdje uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, a program zajednički organizuju dva državna televizijska kanala – „Kanala 1″ i „VGTRK“.

Putin press Rusija nikad neće biti američki vazal, SAD će proći kao SSSR

Prije početka emisije građani su posredstvom telefona, sms poruka, mejlova i video-poruka uputili Putinu oko 2,5 miliona pitanja, što je daleko više nego prošle godine, objavio je kanal „Rosija 24″.

Prošlogodišnja emisija trajala je nešto manje od četiri sata, a najduži maraton Putinovih pitanja i odgovora trajao je četiri sata i 47 minuta.

ИН4С портал – Вијести Црна Гора | Србија | Српска | Русија | Хроника | Политика | Регион

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime