“SAD, Vatikan i Nemačka 1976. godine sklopili sporazum o UNIŠTENJU PRAVOSLAVLJA”

5
16560

Podsećamo vas na reči jedne od najumnijih Srpkinja, naše velike Smilje Avramov, nekadašnje profesorke Pravnog fakulteta u Beogradu i člana Senata Republike Srpske.

Foto: Pixabay, YouTube,

Profesorka je u jednom od svojih intervjua govorila o nečemu što se već dugo odigrava pred našim očima a naročito je uzelo zamaha ovih dana:

“Između SAD, Vatikana i Nemačke sklopljen je 1976. godine tajni sporazum u 11 tačaka. Jedna od centralnih teza ovog sporazuma bila je ideja o federalizaciji sveta… Jedna od tačaka koja je mene pogodila, kad sam čitala taj sporazum, bila je totalno uništenje pravoslavlja. Pravoslavlje mora biti izbačeno iz svetskih komunikacija, kao religija, jer je to jedini homogenizirajući momenat pravoslavnih zemalja koji ima političke dimenzije, i globalizacija uz Pravoslavlje teško će uspeti. Otuda uništenje Pravoslavlja ali i prodor u Pravoslavnu Crkvu i bacanje teških para da bi se pridobili pojedini rukovodioci Pravoslavlja, i da bi se na taj način uništila srž teologije pravoslavne. Jer ono što su konstatovali, a što je nama pravoslavcima koji verujemo u Pravoslavlje, vrlo značajno, i što je konstatovano na jednom od njihovih sastanaka – da je jedina teološka misao – pravoslavna, koja se može vezivati sa civilnim shvatanjem društva i sa onim što oni zovu globalizacija, uz onaj minimum socijalnog momenta.“

5 KOMENTARA

  1. “ TAJNI SPORAZUMI “
    Dokument koji dobije oznaku “ tajnosti “ , dobijaju i vremenski rok do tajnosti . Poslije odredjenog vremena, mnogi dokumenti izgube potrebu da ostanu takvi . Kakvu potrebu za tajnost imaju sluzbeni dokumenti oko ubistva F.J. Kenedija ? Sada tko god zeli , zna tačne činjenice oko istog i bez zvaničnih dokumenata ? Mi , gotovo svi u Srbiji znamo da je Vučić veleizdajnik, da je umješan u kriminalne radnje, da konstantno gazi USTAV , da je ugasio institucije i preuzeo ih …………. Da li je to tajna ?? Da li je tajna šta su sve obećali Amerikanci Rusima kada se ukidao SSSR ? Ništa nisu ispoštovali , i kako bi to rekao naš vrli predsednik …..“ pa šta “ ! Isto tako, uloga i djelovanje Vatikana, kroz dugi vremenski period ima takvu kostantu , da i oni mogu objaviti neke svoje dokumente koji su imale oznaku tajnost………….. jer na kraju, ima Vučko pravo ….“ pa šta “ ? Zbog svega toga , veliko poštovanje i hvala Smilji Avramov što nas upozorava na ono što moramo znati !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime